A görögdinnyének kb hány százaléka a héj, és mennyi a tiszta gyümölcs?
Figyelt kérdés
2021. júl. 23. 17:58
1/11 anonim válasza:
Minél nagyobb a dinnye, annál kisebb arányú a héja.
2/11 anonim válasza:
Tömeg, térfogat vagy vegyesszázalékban mondjam meg?
3/11 A kérdező kommentje:
#2: Teljesen mindegy, barmelyikkel elboldogulok. :D
Vicces kívül, csak hozzávetőlegesen gondoltam. Nem kalóriát számolok, de gondoltam, ebben a kategóriában hátha jobban tudja valaki, mint az ételeknél.
2021. júl. 23. 19:59
4/11 anonim válasza:
Vegyél egy tetszőleges, kb. dinnye-nagyságú gömböt, számold ki a térfogatát. Aztán csinálj egy új számolást kb. 2 cm-rel kisebb sugárral - és annak a gömbnek is számold ki a térfogatát. A két térfogatból ki tudod számolni a százalékot.
5/11 A kérdező kommentje:
Akkor viszont kellene a dinnye, és a dinnyehéj sűrűsége is.
2021. júl. 23. 20:50
6/11 anonim válasza:
Én többször lemértem a csíkos héjú szeleteket és a belőlük kinyert dinnyét, és közelítőleg fele-fele az arány, sajna. Héj vastagságtól függően 45-55%
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2021. júl. 23. 21:22
9/11 anonim válasza:
Itt egy tanulmány, ami szerint a dinnye tömegének kb. 56% a piros rész: [link]
10/11 anonim válasza:
Ráálsz a mèrlegre, majd megveszed a dinnye belsejèt. Ismèt mèleg,leìrod, aztán megveszed a dinnye hèjját ès ismèt mèreckedsz! Egy kis matek, ès már tudod is az eredmènyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!