Húslevesben hogyan oszlik meg a kalóriák száma a lé és a hús között?
Figyelt kérdés
Kollagéndús levest főzök az ízületeim karbantartása miatt. A levesbe csak tyúkhús, víz, hagyma, ecet, és fűszerek kerülnek. 24 órán át főzöm a legkisebb fokozaton, hogy minél több kollagén kerüljön az alaplébe. Külön eszem a főtt tyúkhúst magában, vagy más ételekben használom fel. Az alaplét, főtt hús nélkül, naponta iszom és teszek bele zselatint. A kérdésem az,hogy mennyi az alaplé 100 ml-jének kalóriatartalma.
Ha együtt enném a húst a lével, akkor az húsleves lenne, amelynek kalóriaszámának meghatározását ismerem.
Véleményem szerint az alaplé nem víz, van benne energiát tartalmazó kollagén és zsír.
2021. máj. 31. 11:59
1/1 anonim válasza:
A lében a fő kalóriaforrást a kifőtt zsír, ehhez képest minden más elhanyagolható. Nade hogy a te húsodból pont mennyi fő ki, azt nehéz kiszámítani. Én úgy számolok ilyen esetben, hogy amikor a húst fölhasználom, akkor nem veszem figyelembe, hogy már ki van főzve belőle a zsír, tehát az eredeti nyers tömegét figyelembe véve nyers húsként számolom. A levest meg nem írom föl. Átlagosan így pont korrekt a számítás, de persze egy kis plusz napi ingadozást behoz ez a módszer. Meg persze bonyolít, ha nem mind te eszed meg a húst (nekem a férjem vegetáriánus, úgyhogy ezzel nincs gond).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!