Hogy szoktatok sétálni?
Nekem is most meg van tiltva az egyéb sportolás, csak sétálnom szabad. Nekem itt a környékemen megvan már egy ilyen bevált kb 5-6 km hosszú "rutinkör", amit nagyjából 50 perc alatt teszek meg.
Kicsit uncsi és monoton mindig ugyanarra menni, de az, hogy a levegőn vagyok, mégis sokat jelent a szervezetnek.
Van 3,5 km, 6 km, 11 km és 18 km hosszú útvonalam, ezek fixek, és attól függően, hogy mennyi időm van, megyek valamelyiken.
Vagy ha valami egyéb dolgom van, összekötöm a sétával. Ma pl. be kellett mennem az önkormányzathoz, ez 6 km, egyben a séta is megvolt.
Kinézünk egy sziimpatikus relatíve kis emelkedős túraútvonalat és végigmegyünk rajta.
Néha csak 2 km, máskor meg 6-8 :)
Imádok sétálni! Ha egyedül megyek, akkor zenét hallgatok, vagy egy barátommal megyünk, és akkor beszélgetünk közben.
Néha csakúgy megyek, amerre sikerül, de sokszor kinézek vmi jó helyet, ahonnan szép a kilátás.
Szerintem tűzz ki magadnak egy adott célt, ameddig mindenképpen elmész aznap, és onnan vissza. Elsőre ne legyen túl megterhelő, fel kell mérni, mennyit bírsz éppen.
Én zenehallgatás mellett, hangoskönyveket szoktam hallgatni séta közben. Olyan, mintha sétálva olvasnék :)
Mindenképpen ajánlom a sétát. Eleinte én is nehezen vettem rá magam, ma már hiányzik, ha egy-egy nap kimarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!