Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Jól kalkuláltam a kalóriákkal?

Jól kalkuláltam a kalóriákkal?

Figyelt kérdés

1500 az alapanyagcserém. 1700kcalt eszem.

Heti 5ször futok egy órát, általában 8km szokott lenni.

Heti 5ször pedig erősítek súlyzókkal (egy edző ismerősömtől kaptam hozzá edzéstervet.)

Szerintetek reális érték, ha a futásra 500-600kcalt számolok? A súlyzózásra 300at szoktam.

Tudom nem lehet pontosan megmondani.. De annyi netes kalkulátor van, hogy már teljesen belezavarodtam.

170cm vagyok, 63kg,nő,futásnál 120-150közt szokott lenni a pulzusom, és ugye 8km a táv, súlyzózásnál hol magasabb, hol alacsonyabb a pulzus. (Egy okoskarkötővel mértem, nem tudom mennyire lehet pontos.)

A súlyzózás kábé 60 perc,+ bemelegítés, nyújtás. 1 percnél nem szoktam hosszabb pihenőidőt tartani. Egy edzésen 6-7 gyakorlatot végzek(pl: 4*15)

Tudom hogy nem lehet pontosan kikalkulálni mennyit égetek el, de nagyjából jók az értékek amiket megbecsültem?

Mellette persze figyelek a kajára is. Viszont sokszor van, meg figyeltem, hogy nagyon rosszul alszom, ha tartom a kalória keretem, illetve sokszor vagyok éhes a nap közben. Persze ez az éhség lehet normális, hisz a legjobb diéta mellett is fogyáskor kicsit éhes az ember, vagy lehet ez csak pszichés éhség..

2021. ápr. 7. 07:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Amikor sokat edzel, akkor ne ragaszkodj a kalóriakereted. Én úgy kalkuláltam a sajátommal, hogy 65-->55-re akarok lefogyni, az 2 hónapra számolva napi 1340 kcal. Na ezt maximum akkor tudom tartani, amikor átlustálkodom a napot. Az én munkám olyan, hogy hol ülök, hol rohangálok, időnként nagy nyomás alatt kell dolgozni, és mindig sokat kell gondolkozni, szóval egy 12 órás műszak napján is meg kell emelnem 100-200 kcal-val, különben kopog a szemem az éhségtől lefekvés előtt.

Ha pedig edzem, akkor ahhoz igazítom. Alapvetően ilyenkor is próbálom tartani nagyjából a keretet, de ha pl. az esti futás után a proteinturmix nem elég, és mardos az éhség, akkor még simán rávágok egy tonhalsalátát vagy valamit. És tökre bejön, mert fogyok rendesen, nem éhezem, és most úgy érzem, hogy ez a módszer így hosszútávon fenntartható.

Szóval ne ragaszkodj mindenáron a kalóriakerethez, hanem vedd figyelembe a tested jelzéseit. Ha az éhséged csak pszichés mert pl. meglátsz egy csokit, akkor oké, ha nem eszel, de ha effektíve farkaséhes vagy mert nem ettől eleget, akkor nyugodtan ehetsz.

2021. ápr. 7. 18:13
 12/13 A kérdező kommentje:
11es köszi a tanácsot! :) a pszichés éhséggel sose volt gondom. Simán elvagyok csoki, süti nélkül, mert mindenre van alternatívám, ha nagyon csokizhatnékom van eszek egy zero Bart, vagy otthon készítek valami szaffis, vagy Ch csökkentett sütit. Amit nem bírok, az az éhség. Nem tudom hogy ez normális E, mindenképp éhesnek kell lennem ahhoz hogy fogyni tudjak.. Tegnap az esti edzésem után én is még rávágtam a napi ételadagom mellé egy kis csirke májat basmati rizzsel, és végre tudtam aludni.. Előtte mikor tartottam a keretet max 5-6 órák mentek forgolódva, így hogy többet ettem 9 órát aludtam. Ebből is gondolom hogy valamit rosszul számolhatok vagy csinálhatok..
2021. ápr. 7. 20:03
 13/13 anonim ***** válasza:

ez nem jó. annyi, hogy én éjszakára rizst már tuti nem ennék. akkor inkább napközben emelj valamennyit a CH Aadagodon, tehát koradélután egyél valami lassú felszívódású CH-t akkora mennyiségben, hogy nagyon durva éhség ne jöjjön már rád később. és ha ezután pl egy edzés után még mindig éhes vagy, akkor egyél egy salit v párolt zöldséget meg húst, halat stb. hogy elalvás előtt meg egyáltalán ne legyél éhes.

Aztán lehet h páran lehúzzák a válaszom, de a saját testem reakcióit megfigyelve ez így optimális.

2021. ápr. 7. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!