Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Jól kalkuláltam a kalóriákkal?

Jól kalkuláltam a kalóriákkal?

Figyelt kérdés

1500 az alapanyagcserém. 1700kcalt eszem.

Heti 5ször futok egy órát, általában 8km szokott lenni.

Heti 5ször pedig erősítek súlyzókkal (egy edző ismerősömtől kaptam hozzá edzéstervet.)

Szerintetek reális érték, ha a futásra 500-600kcalt számolok? A súlyzózásra 300at szoktam.

Tudom nem lehet pontosan megmondani.. De annyi netes kalkulátor van, hogy már teljesen belezavarodtam.

170cm vagyok, 63kg,nő,futásnál 120-150közt szokott lenni a pulzusom, és ugye 8km a táv, súlyzózásnál hol magasabb, hol alacsonyabb a pulzus. (Egy okoskarkötővel mértem, nem tudom mennyire lehet pontos.)

A súlyzózás kábé 60 perc,+ bemelegítés, nyújtás. 1 percnél nem szoktam hosszabb pihenőidőt tartani. Egy edzésen 6-7 gyakorlatot végzek(pl: 4*15)

Tudom hogy nem lehet pontosan kikalkulálni mennyit égetek el, de nagyjából jók az értékek amiket megbecsültem?

Mellette persze figyelek a kajára is. Viszont sokszor van, meg figyeltem, hogy nagyon rosszul alszom, ha tartom a kalória keretem, illetve sokszor vagyok éhes a nap közben. Persze ez az éhség lehet normális, hisz a legjobb diéta mellett is fogyáskor kicsit éhes az ember, vagy lehet ez csak pszichés éhség..

2021. ápr. 7. 07:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%

Persze, hogy éhes vagy, mert alig viszel be energiát.

1700-900=800

A matek egyszerű, a kalória mennyiség nem fedezi a napi szükségletedet. Méghozzá majdnem csak a fele. Persze, hogy rosszul alszol és éhes vagy miatta. Heti 5 futás egyébként felesleges, ha nem ez a hobbid/maratonra készülsz.

2021. ápr. 7. 08:47
 2/13 anonim ***** válasza:
45%
A futásban nem vagyok biztos, de a súlyzós edzéssel biztos nem égetsz el 300 kcalt. Futás is max 400 szerintem, bár ebben nem vagyok annyira biztos.
2021. ápr. 7. 09:37
 3/13 A kérdező kommentje:

2es válaszoló:Lehet akkor túlbecsültem az edzéseim energiaigényét. Azért hittem hogy elégetek ennyit súlyzózással mert magamhoz képest relatíve nagy súlyokkal dolgozok,(Pl 45kgal guggolok) a végére rendesen le is izzadok.

Ti mit ajánlanátok, mennyi kalóriát vigyek be?

1es válaszoló: azért futok ennyit mert nagyon szeretem:) igazából edzeni is azért edzek ennyit, mert nagyon szeretem. De örülnék ha ez végre meg is látszódnak rajtam, nem tudom mit csináljak másképp:(

2021. ápr. 7. 10:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Ennyi mozgás mellett éhezteted a szervezeted ilyen energiabevitellel.
2021. ápr. 7. 10:43
 5/13 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy látszódjon rajtad normálisan is kell étkezni mellette. Amennyit te edzel amellé ez a kaja mennyiség kevés, nem véletlen, hogy nincs eredménye az edzésnek.
2021. ápr. 7. 11:02
 6/13 anonim ***** válasza:

Azért nincs eredménye az edzésednek, mert nem viszel be mellé megfelelő mennyiségű kalóriát (ergo valószínűleg megfelelő fehérjét sem, hacsak az az 1700 kalória nem csak tojásból és csirkéből jön össze), illetve a futással még azt a keveset is leégeted, ami amúgy lenne.

Egyél többet, fuss kevesebbet.

2021. ápr. 7. 12:05
 7/13 anonim ***** válasza:
600kcal-t számolsz a futásra? Ez 11 kilométert jelent, tényleg ennyit futsz?
2021. ápr. 7. 13:29
 8/13 A kérdező kommentje:
Inkább 500at szoktam futásraszáolni. 8kmtert futok
2021. ápr. 7. 14:53
 9/13 anonim ***** válasza:

A futásra mindenképpen reális az 5-600 kcal égetés, sőt ennél még több is lehet. A súlyzós edzést viszont tényleg túlbecsülöd, súlyzós edzést nem a kalóriaégetésért végzünk, 1 óra alatt jó ha 200-at eléget vele az ember, de lehet még sokat mondtam.

Már leírták, de azért leírom én is, hogy amit csinálsz, az nettó éhezés. Én tőled alacsonyabb és könnyebb vagyok, egyáltalán nem futok, heti 5-6 súlyzós és saját testsúlyos edzést végzek én is, és így eszek 1800 kalóriát, amivel nagyon szépen formásodok. Neked a te paramétereiddel és mozgásoddal alsóhangon is 2200 kalóriát kéne enned ahhoz, hogy jól nézz ki.

2021. ápr. 7. 15:44
 10/13 A kérdező kommentje:
Pedig tényleg nem célom éheztetni magam:( súlyzós edzést a formásodás miatt végzek, nem a kalória égetés miatt. 9es válaszoló, szerinted akkor akár 2200 kalóriával is tudnék úgy formásodni hogy zsírból fogyjak?
2021. ápr. 7. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!