A szülinapodon felfüggeszted a fogyókúrát?
Figyelt kérdés
2 hónapja figyelek oda az étkezésemre és rendszeresn sportolok. Már 5 kg-it sikerült leadnom és látszik is rajtam. Most 170/63 kg vagyok. Még pár kg-ot szeretnék leadni, de hamarosan szülinapom lesz. Tudom, hogy egy nap nem a világvége, de ha "megszegem" a diétát, akkor hajlamos vagyok elkezdeni zabálni, mert végre lehet és minden kedvencemből enni akarok. Ti ilyenkor szünetet tartotok a fogyókúrában, vagy elengeditek erre a napra?2021. ápr. 5. 18:18
1/9 anonim válasza:
Nem kell elengedni a gyeplőt, de lazítani lehet, ha pld. 500kcal-al többet eszel, azzal még hízni sem fogsz, de az 1 teljes étkezés pluszban, amibe sok minden belefér.
2/9 anonim válasza:
A szülinapomon annyi plusz volt az étkezésemben, hogy ettem egy szelet tortát. Ez pont elég volt az édességszint rendbetételéhez, de a kalória bevitelemet mégsem viselte meg annyira.
3/9 anonim válasza:
egy szelet tortat nyugodtan egyel, nem fog semmit tonkretenni. ha az ebed miatt aggodsz, csinald te az unnepi menut, pl sult hus salataval, parolt zoldseggel, neked is jo, de a tobbiek se maradnak ehen
4/9 anonim válasza:
Én nagyon komolyan felfüggesztem 1-1 napra. Ilyenkor húsvétkor, karácsonykor, újévkor és a szülinapomon. A maradék 360 napon csak a szürke hétköznapok kajái. Én nem tartok csaló napokat meg ilyeneket, csaló ünnepeket tartok, de ha ezeken addig tömöm magam, amíg fér, az sem látszik meg, főleg ha utána hónapokig semmi.
5/9 anonim válasza:
Én olyankor is figyelek arra, hogy mit és mennyit eszek. Oké, persze ha most 200-300 kalóriával túllépem a keretet, nem a világ vége, szóval nem vagyok olyan szigorú magammal. Viszont általában én vagyok a főző és a sütő a családban, szóval szülinapomkor is én sütök tortát magamnak, és tudom, hogy mi hány kalória, és na, azért én szoktam számolni a kalóriákat, mert azért szeretem tudni, hogy kb. mennyit eszek. Amúgy én süteményt amúgy is szoktam enni, nem csak jeles napokon, szóval én mindig nézem a kalóriákat.
6/9 anonim válasza:
Persze. Legutóbbi szülinapomon simán betoltam egy egész pizzát, ettem tortát, és iszogatni voltunk a barátaimmal, így bizony alkoholt is fogyasztottam. Nem agyaltam ilyeneken, inkább jól éreztem magam. És képzeld, nem híztam vissza tőle semmit :D
7/9 anonim válasza:
Én alapból havi 1 csalónapot tartok. Hosszútávon jobban bevált mint teljes tiltólistára tenni bármit amit régen ettem. Szülinapom közeledtével ezt a csalónapot bizony a szülinapomra időzítem:) Hagyományos Tiramisu, vagy feketeerdő torta❤️ szokott lenni, kínai kaja, és csipsz:)
8/9 anonim válasza:
Én úgy csinálom, hogy a csalónapokon a megadott kalóriakerethez hozzáadok még 500 kcalt. Ennyit ehetek.
Pl. az esetemben: 1600+500=2100 kcal
9/9 anonim válasza:
Egy nap zabálástól semmi nem lesz érdemben, egyél, amit szeretnél, főleg, hogy szülinapod van.
Én 2 hónapja napi min. 3000-3500 kcal-t eszek, és így híztam arányosan 6-7 kg-t már :) Szóval az HETI 1 kg érdemi hízás, ami marad is, nem +salakanyag, víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!