Szerintetek tartsak csalónapot húsvétkor vagy akkor is figyeljek arra, hogy mit eszem?
Valahol a kettö közt lenne értelmes ötlet.
A csalónap nem arról szól, hogy akkor annyit eszel, amennyi beléd fér, hanem csak annyit, hogy kicsit!!! lazítasz!
Ha "ezer éve" nem ettél jót, akkor valami nagyon nem stimmel, ilyen módon nem szabad fogyni! A jó módszer, ha úgy élsz, ahogy életed végéig tenni akarod, különben csak visszahízod az egészet meg még többet, ha elérted azt, amit most akarsz.
Az ünnepek alatt (mint máskor is) lehet bármit enni, de nem ész nélküli mennyiségeket.
Egyszerüen amit enni akarsz, abból egyél, de kevesebbet, mint azelött, hogy elkezdted a fogyást, meg ne egy nap alatt edd végig az összes ételt.
De okosabb lenne, ha kiszámolnád a kalóriaszükségletedet meg azt, hogy mennyit eszel meg az ünnepek alatt, akkor nem fogsz kapásból nagyon túllendülni.
Jól mondja az 1es.
Én sem értem miért nem eszel amit akarsz, a mennyiségre figyelve.
Én 1200 kcal-t eszek kb, igaz vannak napok mikor +- 50kcal deficit van. De 3-4 naponta eszek csokit, sütit, gumicukrot.
Tésztát is eszek heti 3-4 nap biztos. Akár disznópörivel, tejföllel.
De ha jönne egy (lagzi, karácsony, ballagás..) olyan nap, megennék 2500 kcal is, egy nap alatt nem lesz semmi.
Ezt csak te döntheted el, te érzed, hogy mi és hogyan jó neked.:)
Én ünnepektől függetlenül tartok havi 1 csalónapot, mert nekem ez vált be. Jókat, finomakat pedig általánosságban is eszem, csak a mindennapokban sokkal kevesebb szemét kaját fogyasztok.
Míg csalónapon belefér nekem a fehérlisztes pékáru, gyorskaja, cukros édesség, csipsz, addig a mindennapokban ilyeneket az életmódváltásom óta nem eszem.
Ha te 1000 éve nem ettél olyat amit jónak tartasz, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!