Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A mai étrendem megfelelő...

A mai étrendem megfelelő minta nagy súlytöbblet leadásához?

Figyelt kérdés

Nő vagyok, ülőmunkát végzek, a fizikai aktivitásom nem volt eddig számottevő. Régebben hetente 4-5 alkalommal mozogtam, most azt is újra akarom kezdeni, csak hát van rajtam kb. 30 kg plusz. (167 cm, 90 kg) A mozgást fokozatosan fogom visszavezetni, edzőterem ugyebár most kizárva, és mivel nagyon gáz jelenleg a fizikai erőnlétem ilyen téren, nem is mernék pár hónapig terembe menni.

Tehát, a mai menü:

Reggeli:

-40g zabpehely

-60g zöldalma

-1 dl mandulatej

-15g ízesítetlen fehérjepor

Tízórai: 1 activia natúr joghurt, 1 narancs

Ebéd:

-150g kókuszzsíron sült csirkemell

-4g kókuszzsír

-40 g bulgur

-50g vörösbab

-100g párolt vöröskáposzta

Uzsonna:

-50g füstölt főtt sertés combsonka (lidl 105kcal/100g)

-30 g zsírszegény trappsita

-50 g kígyóubi

-1 szelet puff. rizsszelet

-25 g-os fehérjeshake

Vacsora:

Ez még kétséges, vagy tojás lesz valamilyen formában kis zöldséggel, vagy túrót fogok fogyasztani valamivel.

Eddig a mai bevitel:

1000kcal

21g zsír

113g szénhidrát

93g fehérje

+ még jön a vacsi kb. 300-350 kcal, a makrókat nem tudom, de fehérjedús, és alacsony szénhidráttartalmú lesz, arra ügyelek.

Hasonló étrenddel elgondolva a fogyókúrát, így megfelelő lesz szerintetek?

2021. márc. 27. 16:29
 1/6 A kérdező kommentje:

Bocsi, a shaket elfelejtettem beleszámolni az uzsihoz.

Így a napi bevitel eddig: 1100 kcal, fehérje 114g, szénhidrát 115g, zsír 22g

2021. márc. 27. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:
A te súlyodhoz ez nagyon kevés kalória. Vidd fel 1600 ra legalább,íhy is fogyni fogsz. Ez,amit most leírtál hosszútávon nem tartható.
2021. márc. 27. 18:03
 3/6 A kérdező kommentje:
A vacsorával kb. 1450, szerintem a kalória egyáltalán nem kevés így, 1500 fölé semmiképp nem megyek. Inkább arra voltam kíváncsi, hogy amit megettem, az nagyjából rendben van-e.
2021. márc. 27. 18:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi értelme a zsírszegény sajtnak. Szóval miért zsírszegény..?

Én a csirkét nem zsírban sütném, hanem vízben főzném. Valami joghurtos öntettel csúszik, fűszernek (a csirkére) egy pici bors vagy ételízesítő.

A mandulatejet is hagynám...

Helyette mehetne egy hal konzerv (nem az olajos!), és akkor az egyik adag fehérjét vedd ki. Meglenne az omega-3 bevitel. Amikor nincs hal, akkor mehet a tojás. 2, maximum 3db. Fehérjéből nem kell annyi, ugyanis igazából a lean body mass lenne irányadó,ami esetedben lényegesen kevesebb, mint a total body mass.

A rostbevitelre figyelj! Legalább olyan jól telít, mint a fehérje, viszont nem fingat annyira.

Bab+káposzta egyszerre= fingás. A káposztával csak a baj van. Nehezen emészthető.

2021. márc. 28. 00:48
 5/6 A kérdező kommentje:

"A mandulatejet is hagynám...

Helyette mehetne egy hal konzerv (nem az olajos!)"

Nézd, én nem tudom a zabkásámat megfőzni halkonzervvel, csak sima vízzel pedig nem jön be. Van, hogy sima tejet teszek bele, akkor is, ha manapság a tehéntej fogyasztásért keresztre feszítenének.

Halkonzervet szoktam enni, szintén lidl-ben veszem, a sima sós lében lévőt (150g), heti kétszer tervezem azt enni, de nálam az salival, vagy párolt zöldséggel ebédnek megy.

A zsírszegény sajt egész egyszerűen azért, mert szeretem. Tök más íze van, mint egy sima trappistának. Kalóriában, és zsírban egyébként nem sokban különbözik tőle, és tisztában vagyok vele, hogy a "light", meg a "zsírszegény" csak hangzatos elnevezés, és lehet nem tartalmaz zsírt annyit, de akkor helyette tele van cseszve cukorral.

Viszont érdekelne, ha a zsírszegény sajton így kiakadtál, akkor mi a baj a kevés zsiradékon megsütött csirkével? :) A vízben egy csomó olyan értékes dolog "kifő" ami amúgy sütésnél a húsban maradna, nem? Marhahúst megeszem szívesen főzve/párolva, de a csirkét nem.

Emésztési problémáim szerencsére nincsenek (nem puffadok szinte semmitől, max. ha sok volt a tojás, vagy a brokkolitól). A káposztát szeretem, egy babkonzerv pedig ott volt a hűtőben megkezdve, szóval gondoltam miért ne ehetnék belőle egy kicsit. Ráadásul, a babban, és a káposztában sok a rost. Szóval ha csak a fingás a probléma vele, akkor az nekem nem probléma.

A rostra egyébként próbálok figyelni, de zöldségből sem ehetek annyit, ami fedezné a napi rostigényt, mert az már túl sok lenne, szóval arra majd valamivel rásegítek. Az útifű maghéjról olvastam, hogy jó lehet erre.

Tudom, érdekes, hogy itt egy 90 kg-os nő, aki biztos sokat zabált, hogy ennyi legyen, de ha egészségesebb kajákról van szó, egyszerűen nem bírok annyit enni, viszont a fehérjebevitel úgy gondolom fogyókúránál is fontos. Ha nem iszom pluszban, akkor lenne a napi bevitelem kb 60-70g, az kevés, nem?

Ezért van nálam a fehérjeshake. Na meg azért mert kb. 3 éve még rendszeresen edzettem, és megszokásból fogyasztanám most is torna után.

Kaját egyszerűen nem bírnék többet enni, hát persze szar kajákból menne, de egészségesből nem, max. ha ismét elkezdek komolyabban, súlyokkal is edzeni, kardiózni, de az még vagy 1.5-2 hónap, addig igyekszem magamat felkészíteni a terhelésre.

Egyébként nem célom leszedni a súlyomat balettáncos alkatra, mert nincs már annyi időm csak magammal foglalkozni, mint annó, és már nem is bírnám tartani azt a súlyt (59-60 kg voltam). Ha 65-68 kg-os tartományban tudok majd maradni, az nekem megfelel. Mondjuk annyiból szerencsés vagyok, hogy a korábbi életvitelemnek köszönhetően ekkora súllyal sem egy zsírgombócnak nézek ki, és senki nem mondaná ránézésre, hogy 90 kg vagyok, de hát a mérleg nem hazudik.

2021. márc. 28. 07:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Senkinek sem tartozol magyarázattal, Kérdező. Ha Neked ez az étrend tetszik, akkor nyugodtan folytasd csak. A valódi kérdésedet megválaszolva: 1450 kalóriával fixen fogyni fogsz.
2021. márc. 28. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!