Egy gyros kb hány kalória?
Figyelt kérdés
Szoktam számolni a kalóriákat, van is erre egy alkalmazásom. De a gyros esetében nem vagyok biztos, hogy pontosan mér. Rendeltem a gyrost és kb 700-800 g amiben kb fele krumpli egy kevés hússal és még kevesebb salátával. A húst megettem egy kis krumplival de ígyis több mint fele megmaradt a krumplinak. Ilyen esetben hogy kell számolni?2021. márc. 18. 19:55
1/8 anonim válasza:
Ezt max sacc per kb lehetne megállapítani, pontos értéket nem fogsz kapni. Az összetevők aránya is kérdéses, hogy mi hány gramm volt, meg azt se tudjuk pontosan mennyi maradt meg.
2/8 A kérdező kommentje:
700-800g volt és miután ettem belőle 400-450g. Csak húst és krumplit ettem. Krumpliból kb 20-30 darabot ettem a húst meg mindet.
2021. márc. 18. 20:14
3/8 anonim válasza:
Az oké, hogy a gyros ekkora, de nem tudjuk, hogy hány gramm hús, krumpli stb volt benne. Anélkül pedig esélytelen megmondani. Tudni kellene a pontos számokat és úgy már ki lehetne számolni, hogy mennyi fehérje, szénhidrát és zsír volt benne és kapnál egy pontos kalóriát.
4/8 anonim válasza:
Ha tipplené kellene olyan 800 kalóriát mondanék, de ez plusz minusz 200 is lehet, nehéz így belőni.
5/8 anonim válasza:
Ha úgy számolom hogy 200-200 g húst és krumplit ettél. Akkor 2*150(hus)+2*250(krumpli)=800 a kcal értékeket kaoriabazisrol vettem egy átlagot, pontosan nem tudhatom, hogy amit te ettél mennyi volt. Ez inkább egy felső becslés, de mivel még ott a szósz is, én inkább ezzel számolnék.
8/8 anonim válasza:
Legközelebb ne krumplival kérd, hanem tortillában vagy teljes kiőrlésű pitában és akkor nem kell ennyit számolgatni, mert kevesebb a kalóriatartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!