Kalóriabázis vagy okosóra? Melyik mutatja jól, jobban?
Régóta sportolok, de a home office hatására sajnos felszaladtak a kilók és úgy hogy kb sehova se kell menni nehezebb.
Egy héten 4-5x gyaloglok friss levegőn plusz itthon súlyzós edzesz csinálok. Ezt csak azért tartom fontosnak leírni hogy nehogy valaki belekössön hogy lusta vagyok:D
Szóval annak érdekében hogy picit jobban tisztában legyek a kalóriákkal a héten számolom, hosszú távon nem tervezem.
Kalóriabázison nézem. Van egy, okosórám, azon be vannak állítva a paramétereim. Igaz nincs rajtam 0-24, de azt mutatja hogy sportolás nélkül olyan 1500 kalóriát égetek durván egy nap. Ha ehhez jön mondjuk egy óra gyaloglás az kb 400 (az óra méri) +200-250 kalória egy súlyzós edzés, szintén méri az óra.
A kalóriabazison most ugye a home office miatt ülő életmódot állítottam be (alapból azért nem). Ott viszont azt az adatot írja ki (ugyanazokkal a paraméterekkel) hogy alap kcal égetésrm olyan 1800 ÉS még ahhoz jön hozzá a sport.
Tehát van egy jó 300kcal eltérés a 2 között. Őszinten nem tudom melyiknek higyjek jobban, bar szerintem az óra jobban méri, még ha nincs is rajtam egész nap.
Melyik a pontosabb?
(A sportot tudom hogy a kalóriabázis hülyén számolja, azt nem az alapján szoktam)
#6 nem ilyen tingli-tangli sétálgatásról beszélek, hanem rendes tempós gyaloglásról.
Aerob pulzustartomány 120 és 160 között, de igykeszem olyan 130-140 között tartani. Hát így.
De mivel régóta járok gyalogolni, covid előtt is edzőteremben aeroboztam egy jó 50 percet edzés után mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!