Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ma megettem 3 pennys virslispá...

Ma megettem 3 pennys virslispárnát. Hogyan tudnám kijavítani "büntetlenül" ezt a hibám?

Figyelt kérdés
Nem tudtam, hogy ennyi kcal van benne. 3dbban majdnem 800 :(
2021. jan. 18. 11:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ne izgulj rajta. Nem az ilyen egy-egy alkalommal történő túlevések tesznek tönkre egy diétát, hanem az, ha utána elkeseredésedben feladod az egészet.

Szóval a legjobb, amit tehetsz, ha elfelejted az egészet. Tökmindegy, hány kalória volt benne. Majd legközelebb figyelsz, ennyi.

De amúgy ha az a 800 kcal többet 100%-ban zsírrá alakulna, amit kétlek, az összesen kevesebb mint 10 dkg hízást jelentene. És nem fog mind zsírrá alakulni.

Ha jót tesz a lelkednek, akkor menj el egy plusz 20 percre futni, meg figyelj oda, mit eszel a nap hátralevő részében, hogy legalább az összetételen javíts. Szóval jó lenne most sok zöldség és valami fehérjeforrás.

2021. jan. 18. 11:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
így van, jól írja az első. ezt most könyveld el, hogy megtörtént, az élet megy tovább, holnaptól - vagy már ma délutántól - jobban oda fogsz figyelni. ennyi, ne bonyolítsd túl és legfőképpen ne legyen emiatt bűntudatod
2021. jan. 18. 11:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Szóval mindegy mit eszek csak a makro arány és nagyjából a kcal stimmeljen?
2021. jan. 18. 12:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen bűntudatod azért, mert eszel! Ez hosszú távon megbetegít lelkileg és vmilyen zavart okoz, vagy éheztetést, vagy tulevest, hánytatást... egyiket se szeretnéd gondolom. Figyelj oda a nap hátralévő részében, ennyi.
2021. jan. 18. 12:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj miatta!

Ez is afféle tanulópénz. Minden fogyókúrázó átesik ezen a felfedezésen, hogy mennyi kalória van egy-egy péksüteményben, rántott sajtban, tésztában akár. Próbálj túllendülni rajta érzelmileg.

2021. jan. 18. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

#3: igen, amennyire lehet, igyekezz hogy a makró arány stimmeljen.

Ha lehet a kcal is, de ha éhes vagy, akkor inkább lépd túl. Nem jó ötlet, ha "büntetésből" vagy csak hogy sikerüljön betartanod a tervet, egész este éhes vagy, esetleg nem is alszol jól. Egyrészt lehet, hogy a vége egy hatalmas bezabálás lesz, vagy esetleg holnap leszel éhes, fáradt, motiválatlan stb. Nem éri meg.

Valószínű a péksütiben több kcal volt, mint amennyire laktató volt, szóval most ezt a hibát már be kell nyelni a rendszernek és emiatt lehet, hogy túlléped a keretet. Ez a kisebbik baj, szóval inkább legyen egy kis tervezetett túllépés, mint hogy a végén elveszítsd a fejed és sokkal többel lépd túl vagy feladd az egészet.

2021. jan. 18. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem aggódnék az extra kalória miatt ha csa egy napról van szó. A kalóriát ne korrigáld, inkább csak a mikro-makrok legyenek meg a nap végére. Az extra kalóriát tudja a tested kezelni, meg egy kis mozgással el is lehet intézni. Mert ha a korrigálás miatt kevesebb tápanyagot viszel be a nap végére, az már problémásabb lehet.
2021. jan. 18. 12:37
 8/9 anonim válasza:
68%
Én egy sört innék rá még és azzal elűzném az ilyen hülye gondolatokat hogy úúúristen, vétkeztem mert ettem.. :)
2021. jan. 18. 12:50
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Az #5-ös válaszolónak igaza van. De amúgy ez oda-vissza igaz. Nem mondanám, hogy fogyókúrázok, vagy hogy tudatosan számolom a kalóriákat, de azért egy ideje meg szoktam nézni, miben mennyi az annyi. És hát vannak dolgok, amikről korábban nem is gondoltam volna, hogy ennyire tápláló, ergo régen túlzabáltam magam folyamatosan belőle. Másokból meg alig ettem, mert olyan soknak tűnt ránézésre, pedig nyugodtan lehetett volna még többet is.
2021. jan. 18. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!