Nem teljesen értem a kalóriaszámlálás lényegét. Elméletben a 10x nehezebb hagyma csak fele annyi kalóriát tartalmaz mint a vaj. Tudnátok segíteni hogy megértsem, miért hizlal jobban a 100g vaj az 1 kg hagymánál?
Mert több energiához jut belőle a szervezeted. Pl ha elégetsz egy kájhában 1kg frissen kivágott fűzfát, akkor abból sem lesz annyi hő(energia), mintha 1kg fekete kőszenet égetnél el.
Próbáld ki!
2021. jan. 16. 13:42
2/9 anonim válasza:
Szóval ezt nem kell értened. Így van. Be kell tartani,ha fogyni akarsz
2021. jan. 16. 13:43
3/9 anonim válasza:
10 liter víz vagy 1 darab csoki hízlal jobban? A víz ~tíz kiló a csoki meg mondjuk csak 50gramm, mégis abból nyersz több energiát.
2021. jan. 16. 14:05
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
Eszerint a hagyma elégetése nem ad annyi energiát, széklettel könnyen kiürül, a vaj pedig nem ?
2021. jan. 16. 14:36
5/9 anonim válasza:
Konyorgom, lattal mar hagymat kozelrol? Feltunt esetleg hogy a legnagyobb resze viz, es egy elenyeszo resze tapanyag?
A vaj kb. tiszta tejzsir, nyilvan 15x annyi energiatartalma van mint a hagymanak.
Ha a fentieket nem erted, akkor egyszeruen fogadd el hogy igy van es kesz.
2021. jan. 16. 15:25
6/9 A kérdező kommentje:
NEm arrol van szó hogy nem akarom elfogadni! MEg akarom érteni a logikáját. Fel tudod fogni ?
2021. jan. 16. 16:02
7/9 anonim válasza:
Kedves kérdező itt rajtad kívül mindenki felfogta a kalóriaszámolás alapját, egyszerű fizika, biológia.
2021. jan. 17. 09:05
8/9 A kérdező kommentje:
Ha elolvasod a kérdést , abból láthatod, hogy én is értem a kalória számolás lényegét alapját (magasabb kaloriaszam jobban jobban hizlal), egyszerűen a miértjére voltam kíváncsi. Csak a te agresszív bugyuta felfogaskeptelen agyad nem tud paradigmát váltani. Csak azzal a rémképpel vitatkozol ami a fejedben van.
2021. jan. 17. 09:59
9/9 anonim válasza:
de mégis, áruld már el, végre sikerült megértened, vagy még mindig ezen agyalsz?nem ment vmi jól a matek, fizika ugye?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!