Segítség, segítesz?
Halihoo, kicsit összezavarodtam. A lényeg, hogy leadnék 13kg-ot és ehhez kalória számlálást választottam. De nem egyértelmű, hogyan is csináljam. Nagyon sok cikket elolvastam ezzel kapcsolatban de nem értem.
Az világos, hogy mindent NYERSEN kell lemérni és összeadni a kalóriát, ergó kijön az adott adag energia tartalma és macroja. De a kész ételt akkor már nem kell lemérjem? Mert úgye ez egy rántott húsnál, egy rizsnél, egy tésztás ételnél más lesz amikor elkészül.
Tehát, jól értem, hogy NYERSEN lemérem összeadom a kalóriát és elosztom a kalóriákat annyival, ahány adagra főztem? Nem kell lemérjem főzés után mégegyszer?
Nagyon megköszönném, ha valaki segítene.!
Köszi, ha válaszolsz! ☺️
Ezt aránypárral lehet kiszámolni.
Az általad említett kaja esetében:
Ha az ételben van 4206 kalória, akkor még tudni kellene az összes súlyt. Ha ez összesen 2500 g, akkor ebböl ki lehet számolni, mennyi jut 100 g-ra - ez 2500 g/4206 kcal esetében 168,24 kalória lenne.
A számítás menete: a 4205 kcalt elosztod a 2500 grammal és megszorzod 100-zal.
Ha a kalóriabázis szerint 100g-ban 186 kcal van, te meg 250 g-ot eszel, akkor 2,5-tel kell megszorozni, ahogy te is számoltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!