Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyire esztek "tisztán"?...

Mennyire esztek "tisztán"? Mennyi "szemét" kaját esztek?

Figyelt kérdés

Tudom, a kalóriaszámolás lényege hogy bármit ehetsz, ami belefér a napi keretbe. De nyilván nem egészséges ha valaki mondjuk 2 szelet pizzát meg egy csokit eszik egy nap.

Ti mennyi egészséges, és mennyi "szemét" kaját esztek?

Én 1600 kalóriát eszek egy nap (fogyok) ebből kb 300 kalória ami nem túl egészséges (kis szelet csoki/müzli, bolti kávé, croissant, esetleg fehér kenyér), a maradék 1300 kalória pedig normális kaja (zöldség, gyümölcs, hal, tojás, magvak, rizs, teljeskiőrlésú pékáru).

2020. okt. 28. 19:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Nekem nagyon hasonló az arány a tiedhez. Napi 1800 kcal (pihenőnapokon 1500), ebből olyan 3-400 kcal édesség, joghurt, süti, túró rudi, egyéb nasi, a többi egészséges.
2020. okt. 28. 20:26
 2/13 anonim ***** válasza:
71%

Nem vonok meg magamtól semmit, hanem próbálom kialakítani, hogy korrekt étrendem legyen, ne legyen hianyérzetem és sóvárgásom. Ez elég jól beválik, mert igy teljesen élhető lesz, nem csak hosszú távon, hanem mindig.

A tied is jól hangzik, az enyém is ilyesmi, és úgy érzem ez teljesen tartható. :)

2020. okt. 28. 20:29
 3/13 anonim ***** válasza:
35%

Teljes kiörlésűt kerüld!

A mag külső rétege bélmántalmakat fokozza.

2020. okt. 28. 21:16
 4/13 anonim ***** válasza:
30%

A kalóriaszámolás önmagában értelmetlen. Amit megéri figyelni, az a a szh-bevitel, mivel a szénhidrátok raktározódnak végső soron zsírrá. Persze a fehérjék is, de általában szénhidrátot fogyasszuk túl, nem a fehérjéket.

Amúgy azt mondják, hogy 55% szh, 20-25% fehérje és maradék zsír kell a kiegyensúlyozott étrendhez. Aki fogyni szeretne, az ennél kevesebb szh-ot vegyen magához, és a zsífogyasztást lökje egy kicsit meg. 1 g zsír 8-9 kcal, szóval összességében jóval több lesz a kalóriafogyasztásod, de nagyobb valószínűséggel fogsz fogyni, mert csökkented a szh-bevitelt. A szh a glükóz miatt kell, ami tulajdonképpen a mi benzinünk, tehát létszükség, viszont ha nem tömjük a szervezetet folyton szh-tal, akkor a szervezet a meglévő, raktározott glikogént fogja átalakítani glükózzá, azaz csökken a zsírsejtjeink száma.

Magyarul, a kalóriaszámolás nem mond semmit. Megeszek egy doboz (100%-os) mogyorókrémet, volt benne vagy 800 kcal, vagy megeszek egy tábla milkát, volt benne 500 kcal. Most akkor melyik a jobb? A csoki csak egy adag cukorlöketet ad, várhatóan gyorsan meg is éhezel utána, a mogyikrémből meg nem is valószínű, hogy megbírnál enni egy dobozzal, de ha igen, akkor az órákig tartó teltségérzetet ad, és nem is teszel vele rosszat amúgy a szervezetnek, nem fogsz tőle “hízni”, azaz “egészséges”, hiába több kcal.

2020. okt. 28. 21:24
 5/13 anonim ***** válasza:
32%

Ja, a teljeskiörlésű pékáru hülyeség, hogy egészséges. Ha nincs mihez nyúlni, akkor arra jó, havi egy-kétszer, de a lisztre úgy en bloc nem lehet az “egészséges” jelzőt aggatni, a péksütikben meg cukrok töltelékek is vannak, szóval ezt el kell felejteni, hogy egészséges. Max. a fehér társától egészségesebb. De ha havi 1-2x fogyasztod, akkor az is belefér.

A rizsből is vitatható, hogy melyik fajtája egészséges.

Nekem attól egészséges egy termék, ha nincs benne semmi olyan, ami ártana a szervezetnek, csak olyan, ami hasznos (pl. vitaminok, ásványi anyagok, értékes zsírok, fehérje, összetett ch. stb).

2020. okt. 28. 21:29
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

Nálam inkább napokra lehet ezt bontani. Kb. heti kétszer eszek "szemetebb" kajákat, a többi napon zöldség, gyümölcs, hús, magvak, hüvelyesek, gabonafélék (pl. rizs, quinoa).

Mondjuk én a pékárut a szemét kaják közé sorolom, akkor is ha teljes kiőrlésű.

2020. okt. 28. 22:22
 7/13 anonim ***** válasza:
9%

Mindent eszek amit megkívánok. Meki, hamburger, pizza, sültkrumpli, csoki, chips stb. és nem hízok 😊

18L-48 kg

2020. okt. 28. 23:49
 8/13 anonim ***** válasza:
34%

Én olyan 80-20% arányt mondanék a tiszta- és a nem valami egészséges között.

A kalóriák számolgatásában, korlátozásában nem hiszek. Próbáltam többször is, tapasztalatokat gyűjtöttem, egyáltalán nem jött be. Ahogy az se vált be hosszútávon, hogy tiltólistára tegyek bármit amit szeretek, csak mert nem egêszséges.

Az étrendem arányai

11-20% szénhidrát

25-30% fehérje

A többi zsír.

- így érzem magam igazán jól, mindig jóllakottan, van energiám, nem fáradok úgy el, szerintem erősödött az immunrendszerem is, s amióta így eszem, csak 2x voltam beteg- megfázva, torokfájás, takonykór ilyenek, az életmódváltás előtt pl évente 6-7 alkalommal is.

- nem éhezem, eszem ha êhes vagyok, tulajdonképpen tudatossággal, odafigyelêssel, megfelelő dietetikusi iránymutatással+ saját szabályokkal, mit milyen gyakran egyek, semmiről sem mondtam le teljesen, amit szeretek.

- alapvetően ez az LCHF lowcarb étrend az ami a szénhidrát anyagcsere betegségemre is a legjobb hatással van

- és nem mellesleg 67 kg-t fogytam, 20 hónap alatt.:)

Konkrét dolgok amiket eszem

Húsok, húskészítmênyek, rengeteg zöldség, tejtermékek, tojás, olajos magvak, zsiradék

Szénhidrátcsökkentett kenyér, têszta, édességek mértékkel

Diabetikus édességek mértékkel

Havi 1 csalónap keretén belül pedig mennek a cukros édességek, csipszek, sütik, fehérlisztes pékáru, kínai kaja, meki, kfc, gyros pitával együtt. Mikor mit kívánok alapon.

Én ilyen formában voltam csak képes leszámolni a kajafüggőségemmel, rendet raktam a fejemben, és ezáltal más lett a kövérséghez/ fogyáshoz és az önmagam irányába való hozzáállásom is. Igen, nagyon elcsesztem az életem... De még nincs vége, rengeteg meló van abban amit eddig elértem és továbbra is teszek azért hogy helyre hozzam amit elrontottam, és már leszámoltam az önutálattal is. Lezártam a múltat, és továbbléptem. Lelkileg nekem ezek a dolgok fontosak voltak az életmódváltásban. Legalább annyira mint a megváltoztatott étrend vagy a beépített rendszeres mozgás.

2020. okt. 29. 00:09
 9/13 Sunshinedoll ***** válasza:
31%

Többnyire egészséges dolgokat eszek. Nem sütök semmit olajban vagy zsírban, csak zöldséget és gyümölcsöt eszek főleg meg rizst meg quinoát meg zabot; tésztát, kenyérfélét, húst, tejterméket és tojást egyáltalán nem. Tésztából max az ilyen csicseriből vagy kukoricalisztből készülteket eszem, esetleg a gluténmenteset, de azt is kb. max hetente 1-szer.

Nassolni nem szoktam, ha igen, akkor is inkább magvakat, gyümölcsöket. Müzli meg ilyenek nem jellemző.

Hetente max 1-szer megiszok egy pohár kólát hétvégén és ennyi, talán ez a legkárosabb nálam.

Meg ritkán azért becsúszik egy kis trágya kaja, mint a hamburger vagy pizza (gluténmentes vegán változatban) vagy sushi.

2020. okt. 29. 13:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
#7 18 évesen nem csoda, hogy nem hízol. Majd 40 körül próbálj meg ennyit zabálni hízás nélkül. 😂😂😂
2020. okt. 29. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!