Miért nem lehet ilyenkor már enni?
Figyelt kérdés
Mindig azt mondja mindenki, hogy este ne egy egyél, de miért? Ha megeszek egy 300 kcal szendvicset nappal, az este is 300 kcal marad, nem lesz több. Azt tudom, hogy a gyomornak dolgoznia kell, így lefekvés előtt 2 órával nem kéne enni, mert kell a gyomornak 8-10 óra szünet, de ha 7kor vacsizok és éjfélkor fekszek le, ak megéhezek. Miért nem vacsorázhatok 10kor?2020. aug. 29. 21:51
1/7 anonim válasza:
Felejtsd el, ez már egy lejárt tévhit hogy este nem ehetsz. Nem változik semmi ha 10kor vacsorázol és nem 6kor.
2/7 A kérdező kommentje:
Ugye? Mert ha 8-10 között lefekszik valaki, akkor megértem, de én éjfél-1 között fekszek le.
2020. aug. 29. 22:03
3/7 anonim válasza:
Azért mondják ezt, mert ha pl 6kor eszel akkor még utána mozogsz amivel még égetsz kalóriát. Ha meg már lefekvés előtt eszel akkor semmit nem csinálsz. Ez a 6 órai evés ilyen 8-9órai alvás esetében van. 3 órával ha nem eszel lefekvés előtt kb ugyan azt csinálod. Tehát ha pl 11kor fekszel és 8kor eszel még ugyan úgy tartod azt az elvet.
4/7 anonim válasza:
3. Amit megeszel 6-kor azt nem 6 utáni 1-2-3 órában mozgod le. Már itt bukik.
5/7 anonim válasza:
Mert cuki kis Gizmóból félelmetes szörnyecskévé változol.
6/7 anonim válasza:
Hülyeség. Ha éhes vagy, egyél. Én este 10- kor szoktam kesudiót, mandulát, mogyorót, tökmagot , pisztáciàt enni a 8 órás vacsi után. Normálisan fogyok.
7/7 anonim válasza:
Annyi bizonyos, hogy ha nem üres a gyomor, akkor lefekvés után a testhelyzet miatt könnyebben jelentkezik reflux, azaz a savas gyportartalom visszaáramlása a nyelőcsőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!