Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Plusz kalória ledolgozható?

Plusz kalória ledolgozható?

Figyelt kérdés
Olykor-olykor előfordul, hogy többet eszem a kelleténél, ami már túllépi a kalóriakeretem. Mint pl. most is. Kb 800 kalóriával vihettem be többet, tiramisuból. Valóban igaz az, hogy sporttal ez a fölös kalória "eltüntethető"? Vagy ilyenkor már mindenképp ragad le belőle, hiába égettem el pl. biciklizéssel azt a mennyiségű kalóriát?
2020. aug. 17. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ledolgozható.
2020. aug. 17. 14:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a 800 kalória "leragad" az is csak 10 g zsír formájában tenné max.

Viszont igen sporttal ez elégethető.

Gyaloglással kb 150 kalória per fél óra (persze ez sok mindentől függ)

2020. aug. 17. 15:04
 3/6 anonim ***** válasza:
800at sehogy nem fogsz elégetni, de egyszer nem a világ vége.
2020. aug. 17. 16:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

#3: 800 kalória elégetése nálam nem próbléma, 2 óra intenzív tekeréssel több is lemegy.

2020. aug. 17. 16:33
 5/6 A kérdező kommentje:
probléma*
2020. aug. 17. 16:34
 6/6 anonim ***** válasza:

A kalóriát persze el tudod használni (sőt többet is kell enni eleve, ha többet mozogsz), és valamennyire cukor a hormonrendszerre gyakorolt káros hatását is ellensúlyozza a mozgás. Szóval hajrá :-)

Azért írják sokszor, hogy nem, mert sokan úgy veszik, hogy tíz perc sétával "ledolgoztak" egy egész pizzát plusz három szelet tortát. Másrészt a kalóriaszámláló appok is sokszor túlbecsülik a mozgással elhasznált kalóriákat.

2020. aug. 18. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!