Hogyan tudnék többet enni?
Régen evés zavaros voltam, majdnem anorexiás lettem, volt amikor 2 hónap alatt 16 kgt adtam le, mert nem értem el a napi 200 kalóriát,... Mostmár eszek, viszont életmódot is váltottam, mellette heti 5× sportolok. De sajnos még ígyis keveset eszek, napi 800 kalóriát érem el, egyszerűen nem megy belém több, pedig tudom hogy úgy lenne sikeres diétám (-6 kg ba vagyok újra 2 hónap alatt).
Hogyan tudnék többet enni, bűntudat nélkül? Éhes nem vagyok, viszont sajnos a lelkiismeretem mindig megszolal ha már a 800 at elértem. Nem kérek kioktatást, hiszen tudom mi lenne a helyes. Egyszerű tanácsokat kérek, ha megoldhato ez
Nagyon nehéz kérdés, van egy barátnőm, aki hasonlóan küzd és nála is pont most aktuális, úgyhogy látom kívülről is, hogy tényleg nem egyszerű. Szerintem beválhat, ha megpróbálsz nagyobb kalóriasűrűségű (egészséges) ételeket enni. Pl ha megeszel fél kiló salátát, lehet hogy telíettnek érzed magad, de csak 20 kalóriát vittél be. 15 deka mandulával viszont 800at. A példa persze szélsőséges. De ha már csak mondjuk eszel kókuszt, magvakat, aszalt gyümölcsöket, mangót, granolát és társaikat (amiknek ugyanannyi súlyában több kalória van, úgy sikerülhet).
Emellé pedig ajánlom, hogy kétszer számolj. Barátnőm most pár napja ezt csinálja és önmagát is meglepte. Egy füzetbe mindent felír grammra, hogy mennyit eszik (figyel, hogy többet egyen, mint amit amúgy enne és a nagyobb kaóriatartalomra is). A nap végén vezeti csak be a kalóriaszámláló appba és úgy értékeli újra a napját. Van, hogy alulszei a célját és van hogy felül, de valahogy azzal, hogy nincsenek ott egész nap a számok, megkönnyebbül és kevésbé stresszel rá, hogy elget egyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!