Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Most ilyenkor mi van?

Most ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés

Nagyon elhízott (110+ kg), pajzsmirigyes, IR-es nő vagyok.

Jellemzően az a kategória, aki csak hatalmas szenvedéssel tud lefogyni. Állandóan jojózom, az emésztésem botrányos.

Most a maraggyáotthonos időszakban hirtelen sokat híztam a kevés mozgás miatt.

Na de a kérdésem.

Dokinál voltam kontrollon, panaszoltam neki, hogy nem érzem reálisnak, hogy *ennyire* hízom, mikor még nem derült ki a betegségem néhány éve, majdnem 15 kilóval voltam kevesebb; pedig akkoriban nem diétázgattam, szerettem, elfogadtam magam. Mióta megy az odafigyelés meg gyógyszermajdsegít, kb folyamatosan jojózom, lefogyok pár kilót majd még több ugrik meg.

_Tudom_, hogy én is hibás vagyok benne a rendszertelen életmódommal, de ennyit nem érzek reálisnak.

Szóval doki kérdezte, mennyit eszek, átlagban 1500 kalória körül, néha becsúszik több, ha nincs időm főzni, és boltikajázok, mondjuk 1700 körül saccra. De általában tartom az 1500 körült, a makrókra tudok nehezebben figyelni.

Na, erre a doki konkrétan lealázott, hogy ő fogyókúrát mondott, nem hízókúrát, az 1500 kalória az a mezőn kaszálgató munkás férfinak kell, nem az irodai ülő életmódhoz, a normális ember 1000-1200-at eszik, aki diètázik az kevesebbet, szarjam le a makrókat, mert az mindegy, de ha majd normálisan max ezret eszek, akkor én is fogyni fogok.

Na most én kicsit pillázok, mindenhol azt hajtják, hogy ezer kalória alatt már éhezésbe kapcsol a szervezet meg nem tudom, plusz én tényleg nem vagyok kicsi, sehogy se érzem reálisnak a dolgot.

Igaza van a dokimnak, én vagyok a hülye?

2020. jún. 21. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Neked van igazad, a doki hülye.
2020. jún. 21. 15:40
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
A doki félrebeszél. De az biztos, h kevesebbet kellene bevinni, és nagyon precízen számolni
2020. jún. 21. 18:11
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
A saccra 1500 meglehet 2000 is, egy kanál olajjal több ide, egy szem krumplival több oda és meg is van. Kezd el pontosan írni, meg fogsz lepődni.
2020. jún. 21. 18:35
 4/6 anonim ***** válasza:

én 1200-on élek, nem is rosszul. Icipicit fogyok, nem végzek nehéz munkát(sem)..

Azt elismerem, hogy nagyon észnél kell lenni a kalória/grammok számításánál..

Például az egyik hiba, amikor a két deci 3,5 ös tejet egy decinek írom 2,8-asból...meg még néhány..a popkorn látszatra jelentéktelen...pedig nem.

Szóval élj 1200-on, és nemsokára meglesz az eredménye..

1200-on. Ne legyen több,viszont ezt jól oszd szét egy napra.

2020. jún. 21. 19:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem kevés lenne neked 1000-1200 kcal. Én is IR-es vagyok és pm alulműködésem is volt, kb. 1500 kcal-val fogytam le, pedig ennél sokkal kevesebb plusz kiló volt rajtam. Ne a kalóriákat csökkentsd tovább, inkább figyelj jobban a makrókra, egészséges táplálkozásra.
2020. jún. 21. 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosod idióta.

IR, pm alulműködés, PCOS mellett 2300-2500 kalóriàra jövök ki egy nap, szénhidràtSZEGÉNY étrenddel 49 kg- t fogytam eddig.

Marhàra nem mindegy , hogy az a kalória miből van. Főleg IR = szénhidràt intolerancia esetében.

2020. jún. 21. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!