Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért maradt el a menzeszem?...

Miért maradt el a menzeszem? Nem éheztetem magam

Figyelt kérdés

Ezelőtt kb 2 hónappal elég keveset ettem hogy fogyjak pár kg-t. Mellette edzettem is, néha éhes voltam de bírtam. Aztán elértem az álomsúlyt, elkezdtem átlagosan enni, amennyit szerintem kellenne. Figyelek a testem jelzéseire, hogyha éhes akkor eszem, ha nem volt elég az egyik fogás akkor szedek még. Szóval mostmár normálisan eszem, mivel az is a célom hogy izmot növesszek, így az éhezés végképp nem lenne jó.

Heti 1x kardiozok (futás, vagy bicikli) és heti 2-3x erősítek,de nem súlyzókkal csak saját súlyos edzés.

Viszont kb 2-3 hónapja nincs normális menzeszem, olyan mintha megjönne csöpög pár csepp de ennyi.

Ez miért lehet? Én tényleg igyekszem normális mennyiségűt(és minőségűt) enni, nem fogom vissza magam, hogy jajj az az utolsó falat már megárthat.

A kalóriabevitelem min 1300 és max 1900 bár ezek elég szélső értékek, átlag 1600-at szoktam enni

168cm 53kg 16/l

#menstruáció #izom #tele van a hasam
2020. jún. 9. 22:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
168cm 53kg ne akarj fogyni mert kevés. Lehet emiatt, rakj magadra legalább izmot. De az is lehet, hogy azért mert csak 16 éves vagy és még nincs normálisan beállva.
2020. jún. 10. 00:11
 2/4 anonim ***** válasza:
82%
Nekem két dolog jutott eszembe. Túl alacsony a testzsírszázalékod, és/vagy az étrendeddel van gond. Mik a jellemző makróid?
2020. jún. 10. 00:57
 3/4 anonim ***** válasza:
55%

Na szóval, neked ez lehet álomsúly, de a testednek nem az. Ehhez a magasságot 61-62 kg az ideális. Olyan 55-től. Bár még nem vagy krónikusan sovány, de csak pár kg választ el tőle. A szervezeted érzékeli a jeleket, és amikor elkezdtél koplalni, leállította a nem létfontosságú funkciókat a létfontosságúak fenntartása érdekében.

És ez nem úgy működik, hogy amint elkezdesz rendesen enni, visszaáll. Ennek idő kell.

Főleg, ha még fejlődésben voltak a belső nemi szervek, akkor azt kell újraindítani a, mert ilyenkor az is leáll.

Ezért papoljuk mindig, hogy koplalni tilos, de mindig mi vagyunk a hülyék... :/

2020. jún. 10. 06:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom a ketteshez. A testzsírszázalék, illetve a makrók meghatározóak ilyesmiben.

Ellenben lehet teljesen független nőgyógyászati probléma is. Mindenképpen keress fel egy szakorvost, hogy ezt kizárd. Illetve, ha nem talál semmit, akkor is tud tanácsot adni, ha tényleg a diéta miatt történt.

2020. jún. 10. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!