Mennyire férnek bele ezek a mindennapos "csalások" a diétába?
Célom a fogyás kis súlyfeleslegből, és formásodás, sportolok is. Mindig is édesszájú voltam, nem tudok meglenni édes ízek nélkül. Megpróbáltam a diétámban egészségesebb alternatívákkal helyettesíteni a korábban betolt rengeteg édességet. De mivel ezek mégsem ugyanolyan "értékű" édességek, azon kapom magam, hogy minden nap legalább 1-2 étkezésem ezekből áll. Mindig a kalóriakeretemen belül maradok velük és a makróimat sem lépem túl, de sokszor van olyan erzesem, mintha egész nap nassolnék. Mondok pár példát ezekre az alternatív édességekre, hogy lássátok miről van szó, hátha tudtok segíteni.
Például a natúr zabkásámba mindig teszek holland kakaóport/fahéjat/kávét/kókusreszeléket/mazsolát/mogyoróvajat/gyümölcsöt stb. Ha az éppen benne lévő adott dologtól még nem érzem elég édesnek, akkor egy kis steviát is.
Aztán szoktam csinálni gyakran ilyen házi krémtúrót: zsírszegény tehéntúró, kis natúr joghurt, valamilyen gyümölcs, stevia.
Aztán ilyen diétás nasikat, pl.vegán csokipuding: banán és holland kakaópor összeturmixolva. Vagy most csináltam almás zabpehelygolyót, csak ez a két hozzávaló van benne. Amerikai palacsintát banánból és tojásból. Szóval ilyenek, tulajdonképpen minden cukormentes, de mégis fura érzés, főleg mikor naponta 2 étkezésem is ezek közül valamelyik, sokszor úgy érzem teli vagyok édességgel, pedig ha úgy vesszük nem.Nyugtassatok meg, ezek beleférnek, lehet így hatásos a diétám?
Nahát pont leírtad a mindennapos reggelimet, sajna nekem meg sem fordult a fejemben, hogy erre édességként gondoljak :D
Én IR-es vagyok és 30g ch-t eszem reggelire ami csak lassú, így valamivel fel kell dobni és gyümölcsökkel nem lehet hát maradnak az általad felsorolt alternatívák kivéve a mazsola ugye, ja én pluszban zsírszegény túrót, magokat (mandulát főleg) is keverek a zabkásámba és úgy a kakaópor stb.. :))
Szóval szerintem lehet hatásos, de inkább hagyd délelőttre vagy uzsira pláne az ilyen banános dolgokat és tényleg ebédre meg vacsira próbálj táplálóbb ételeket enni (hús, zöldségek).
Ezek nem igazán csalások, ha a fruktóz 50g/nap alatt van, belefér a kalória és makró keretedbe, és igyekszel nem utolsó étkezésnek ilyesmit enni. Én ezekhez plusz fehérjeport is szoktam adni, úgy még teljesebbek.
De nincs velük semmi baj. Engedd el azt a tévképzetet, hogy szenvedned kell diéta alatt, mert ez nem igaz.
Azert vagy ennyire rakattanva, mert versenyzel? Beszeld meg a szemelyi edzoddel.
Ha meg nem, akkor ne porogjel ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!