Egy púpos nagy tányérnyi paradicsomszószos spagetti kb mennyi kalória?
Kevés trappista sajtot reszeltem rá, és hát eléggé eltömít egy ekkora adag, de ránézésre is brutális adag :D
500g-os spagetti felét főztem meg, az nálam kitesz egy púpos nagy tányérnyi adagot.
Paradicsomszósz kb negyedét használtam el, aldiban és Lidlben kapható, piros papírdobozos paradicsomszószról van szó. ( [link] )
(Nem fogyni szeretnék, és nem is hízni, hanem kb megtartani a súlyomat)
Ez kb mennyi kalória, és vajon sok-e ez egy ebédre?
19F / 175cm / 66kg
Fél zacskó tészta baromi sok egy embernek. Szerintem.
Egyébként így vaktában nem fogunk tudni számokat mondani, nem mindegy, hogy milyen tészta, hány tojásos, durum, teljes kiőrlésű, stb.
A sajtból meg nem érdemi információ a "kevés", nekem a kevés pl az, ha 10 deka alatt reszelek, mert általában többet szoktunk. :D
Zacskókról össze tudod matekozni a dolgokat, szerintem 6-700 kalória simán összejöhet, az azért nem kevés.
#3 Barilla Spaghettini n.3
( [link] )
Sajt hm hát ennek a negyedét reszeltem rá ( [link] )
Azt nem értem, hogy sok helyen olvasom ajánlott bevitel akár 2000 kalória, pl. eszerint ( [link] ) 2600 kalóriát kéne bevinnem ahhoz, hogy megőrizzem a súlyom, 2000 ha csökkenteni szeretném. De hogy jöhetne össze egyáltalán 2000 mikor ebédre megtelek egy 700 kalóriás kajától teljesen, és reggelire kb semmit sem eszem, vacsorára 4-5 szelet kenyér sonkával ?
1-es vagyok
Kedves kérdező, nagyon lusta lehetsz, de akkor számolok helyetted!
Tészta 100g 380 kcal Fél cs. 500g:2=250g 380x2,5= 900 kcal
Sajt 100g 336kcal Negyed cs. 185g:4=46,25g 46,25x3,36= 155 kcal
Paradicsom sűrítmény 100g 25kcal Negyed cs. 500g:4=125g 125x0,25= 31,25 ckal
900+155+31= 1 086 kcal
Ez pontos, a termékek adatai alapján.
5 szelet félbarna kenyér 10 dkg csirkemell sonkával 960 kcal (Mérned kellene, és tudnod, hogy milyen fajta, hogy pontos legyen.)
A szinte semmi reggelit nem tudom kiszámolni.
Ebéd+vacsora 2 046 kcal
A megadott adataid alapján napi kcal szükséglet:
Ülő munka 2 065 kcal
Nehéz fizikai munka 2 968 kcal
Vannak -e között is választható fokozatok.
kaloriabazis.hu Mindent tudsz keresni.
Az elegendő kalóriát bevitted valószínűleg, de gyakorlatilag színtiszta szénhidrátot eszel, ami nem jó! Semmi zöldség, gyümölcs, kevés fehérje...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!