Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A mozgással elégetett kalóriam...

A mozgással elégetett kalóriamennyiséget adjam össze és osszam el egy hétre vagy minden nap más mennyiségeket egyek?

Figyelt kérdés
Mondjuk egyik nap semmit nem mozgok, ehetek 1300 kcal-t. Másik nap úszok fél órát, így ennék 1600 kcal-t. Harmadik nap súlyzós edzés, csak 150-200 kcal-val több, negyedik nap megint más... értitek.
2019. aug. 12. 22:08
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
én nem.
2019. aug. 12. 22:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Jó, gondoltam, hogy itt felesleges érdeklődni
2019. aug. 12. 22:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egyszerubb naponta
2019. aug. 12. 23:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki, hogy neked hogyan felel meg jobban.
2019. aug. 13. 08:42
 5/8 Mr.Q77 ***** válasza:
75%

Jól gondolod, fölösleges naponta számolgatni, a kalóriákat összeadhatod heti szinten, a szervezet is inkább "hetekben" (hosszútávon) gondolkodik. a lényeg a folyamatosság.

Egyébként a kalóriákat én csak addig számoltam amíg nagyjából tisztában voltam miben mennyi van. Ha nem vagy nagyon fanatikus/eltökélt, akkor hőszabtávon elég ha elhagyod a szemét kajákat (cukor,édességek fehér liszt stb) és mindent mértékkel eszel, ügyelsz arra hogy ne egyél egyszerű szénhidrátokat, a tésztákat/kenyereket elhagyod vagy ha nem akarod akkor durum de még jobb ha teljes kiőrlésű durum tb. Köretnél

mindig legyen párolt/grillezett zöldség ... szerintem rájössz.

1300 kcal az nagyon kevés akár milyen fiatal idős fiu/ lány vagy. ezzel azt fogod elérni hogy fogsz ugyan, de azt izomból is, majd amikor visszatérsz a normális étrendre (mert ezt nem lehet bírni hosszútávon) akkor duplán jön vissza. Hosszútávon lehet tartós sikereket elérni.

Számold ki közelítőleg mennyire van szükséged és azt lődd be: [link]

2019. aug. 13. 09:15
 6/8 Mr.Q77 ***** válasza:
53%

Az is sokat segít ha törekedsz alacsony Glikémiás indexű ételekre. mindig megnézed hogy amit eszel annak milyen a GI-je minél alacsonyabb annál jobb (lassabban/folymatosan bomlik le, hosszabb teltséget biztosít, kisebb az esély a zsírlerakódásra stb.

~ 45-50 GI ig jó 50-65 közepes, a felett kerülendő.

keress rá egy GI táblázatra a neten.

2019. aug. 13. 09:22
 7/8 A kérdező kommentje:
A kalkulátor szerint napi minimum 12 óra üléssel, 8 óra alvással 1700kcal-ra, mozgás esetén 2000-2200kcal-ra van szükségem a fogyáshoz...érdekes.
2019. aug. 13. 10:26
 8/8 Mr.Q77 ***** válasza:
de pl azt vedd figyelembe hogy nem minden nap mozogsz, vagy igen?
2019. aug. 13. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!