A Chitosan és az útifű maghéj egyaránt képes az étkezéssel bevitt zsír egy részének megkötésére?
Figyelt kérdés
A kérdés elméleti, szerencsére már nem kell fogynom. Csak kíváncsi vagyok, mert a Chitosan-t(rákpáncélból nyert rost, kitin) elvileg csökkenti valamennyire a zsírfelszívódást, az útifű maghéj(psyllium husk) pedig egy emészthetetlen rost, ami szerintem szintén rendelkezik ezzela tulajdonsággal, mégsem terjedt el úgy a köztudatban, mint a Chitosan. Az válaszoljon légyszi, aki ért hozzá! Nagyjából hasonló a hatásuk?2010. ápr. 29. 14:43
1/3 anonim válasza:
kiegyensúlyozott étkezés mellett mindenféle ilyen csodasz@r felesleges
2/3 anonim válasza:
az útifűről tudok csak nyilatkozni: serkenti a bélmozgást, kitakarítja a beleidet. de nem hiszem, h zsírt "kötne" meg.
3/3 anonim válasza:
az utimaghej nem kot meg zsirt, valoban emeszthetetlen, viszont viz hatasara zseles anyagga valik, es "ledorzsoli" a belekre tapadt cuccost.
nem köt meg zsirt
ami miatt "kikakilod" a zsirt emésztetlenul, az az orvosi venyre felirt Xenical, vagy csokkentett hatoanyaggal, de ugyanaz az Alli nevre hallgato fogyokura kiegeszito
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!