Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Étvágy csökkentésére mi a...

Étvágy csökkentésére mi a legjobb tea, bogyó vagy akármi?

Figyelt kérdés

Mostanában állandóan azt érzem, hogy ennem kell, hiába foglalom le magam, tanulás közben is mindig eszegetnem kell, ha nem vagyok éhes, akkor is. Neten írt tippeket kipróbáltam, de nem vált be egyik sem. Cukorbeteg nem vagyok, ezt már megnézettem. Csak félek, hogy hamar oda jutok, ahol pár éve voltam, és lesz rajtam 30 kiló felesleg. Rendszeresen járok mozogni, most 45 kg vagyok, van egy beállított étrendem, igyekszem normális, egészséges dolgokat enni, de nem akarok meghízni, viszont ennek az állandó csipegetésnek az lesz a vége.

Mi a legjobb erre? Van valami teakészítmény vagy tabletta, ami tényleg használ és csökkenti az étvágyat?

22/L

2016. júl. 8. 04:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Zöldtea segít általában.
2016. júl. 8. 06:27
 2/14 anonim ***** válasza:
45 kg vagy 22 évesen? Elég kórosan hangzik. Persze, hogy kajára áhítozik a szervezeted. Menj orvoshoz.
2016. júl. 8. 08:01
 3/14 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy azért vagy folyton éhes, mert túl kevés fehérjét és zsiradékot eszel.

Ha 160 cm-nél magasabb vagy, akkor túl sovány lehetsz, ebben az esetben nem baj, ha többet eszel, és felszedsz pár kilót.

2016. júl. 8. 10:34
 4/14 anonim ***** válasza:
Tea, bogyó helyett ami nekem nagyon bevállt erre az az önfegyelem ;(
2016. júl. 8. 11:46
 5/14 anonim ***** válasza:
Állítólag az ördögnyelv jó étvágy ellen. Én még nem próbáltam.
2016. júl. 8. 12:38
 6/14 anonim válasza:
metanfetamin
2016. júl. 8. 21:52
 7/14 anonim ***** válasza:

Az eszegetés még nem is feltétlenül étvágyból megy (persze te érzed, csak mondom). Lehet megszokás, stresszlevezetés is, az emberi lélek bonyolult...

S éppenséggel csipegethetsz, csak jóllakottsághoz megfelelő ételeket, én pl. nagyon szeretem a nyers fejeskáposztát és az uborkát...

Jó lenne tudatosítanod magadban, hogy nem kell enned, s ne egyél, ha nem akarsz és nincs rá okod...

2016. júl. 8. 23:04
 8/14 anonim ***** válasza:

Írok még. Nos, azt nem hiszem, hogy létezne tabletta, ami kikapcsolná az étvágyat, az étvágy nem olyan fizikai dolog, ami ilyen egyszerűen elintézhető (legalábbis ami nekem az étvágy). Illetve... Szerintem elég logikus s rám igaz, hogy nagyon, nagyon alapos jóllakásnál kikapcsol az étvágy, sőt, ellentettjébe megy át (bár annyira ritkán eszem túl magam, az én étvágyam életerős...). Érdemes laktató ételeket enni az étkezéseidre. Még aki kalória alapokon lakik jól, annak sem teljesen mindegy laktatás szempontjából, hogy mit eszik...

Vannak étrendek, amik sok embernél leviszik az étvágyat, éhséget. De egyedszinten változó, hogy mi ez. Általában a fehérje és a zsír jól laktat, a gyors szénhidrát rosszul.

2016. júl. 8. 23:09
 9/14 A kérdező kommentje:

159-160 cm magas vagyok, ahhoz szerintem bőven elég a 45 kg. De igazából én még így is kicsit túlsúlyosnak érzem magam. Szoktam számolni, hogy mit eszem, sikerül betartanom nagyrészt a mennyiségeket.

Sokszor én se tudom, hogy tényleg éhes-e a szervezetem vagy csak az agyam mondja ezt. Az édességekért szerencsére nem vagyok oda, ha nagyon muszáj, akkor korpás kekszet, egy kis mogyorót vagy gyümölcsöt eszegetek. Evés után nem szoktam éhes maradni, eleve lassan eszem és nem is fér belém valami sok. Ha két evés között már annyira korog a gyomrom, hogy nem bírom ki, egy joghurtot eszem vagy iszom egy pohár tejet.

De ha valami elvenné az étvágyam, akkor nem lenne ez az eszegetés, azért gondoltam erre.

2016. júl. 9. 01:44
 10/14 anonim ***** válasza:

Szóval vékony vagy, alig eszel, még akkor is, amikor már fizikai jelek vannak arra, hogy éhes vagy és étel kellene, de zavar, hogy "eszegetsz"? De valamikor be kell vinned a szükséges kalóriákat, ha érzel éhséget, ha nem...

Amíg nem kezdesz el hízni, nem aggódnék (utána sem, bár edzenék, hogy izomban jöjjön fel. rád férne, de ha nem akarod, nem kell, ízlés dolga. már ha nem vagy betegesen vézna, a számok ugye nem mutatnak olyan sokat, lehetsz OK és túl vékony is). Ez egyelőre csak hipotézis, hogy hízni fogsz, egy vékony, magát túlsúlyosnak tartó lány félelme...

Ez csak így a benyomásom, valószínűségek... Nem kizárt, hogy van látható felesleged, csak nem valószínű és bizonyára akkor túl kevés izmod van... De a testalkat is számít valamit.

Viszont túl sok olyan lányt láttunk már itt, akiknek szörnyű testképzavaruk volt, alig ettek és rengetegnek tartották...

2016. júl. 9. 02:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!