Mit gondoltok, ha fogyókúrázom, de nembírom a futást, hány órát vagy kilómétert kellene sétálnak naponta?
A futás kardió mozgásforma. Attól nem fogysz igazán, a vérkeringésedet és az állóképességedet teszi helyre. Azért nem fogysz, mert a magas pulzusszám miatt a szervezeted folyamatosan szénhidrátot használ üzemanyagként.
A séta lesz a megoldás. Hetente ötször 1 óra. Monoton(tehát nem forgalmas helyen, ahol állandóan meg kell állni lámpák miatt), állandó tempón kell végezned, enyhén megnövekedett oxigénigény mellett. Ezt nevezik aerobnak, ahol a szervezeted kb 25 perc után átáll a szénhidrát égetéséről a zsír égetésére.
Végszóként: lófaszt nem ér, ha az étrendedet nem rakod rendbe, fogyókúrák és hasonló baromságok kerülendők! Egyáltalán mi az hogy fogyókúra? 2 hónapig nem eszek, leépítem magam, aztán elkezdem ugyanazt a szemetet enni mint előtte, és nézek hogy még dagadtabb lettem? Pff. Életmódváltás.
Sziaszia!
Hidd el én ahok közé tartoztam akik gyűlölnek futni, mert sosem csináltam jól. Amióta harcművészkedem megtanultam futni. Igen jól olvasod. Az a futás amit mi csinálunk arra avló, hogy felpörgesse a szervezeted, a pulzosod, a vérkeringést, ésmindezt úgy hogy nem terhel le élvezetes, és sokat bírsz. A lényeg az hogy nézzd meg milyen neked egy isetősebb sétatempó. És ha ez megvan, ugyanezt a tempót tartsd de úgy hogy kocogsz. Szinte lépésben fogsz kocogni de nem baj. Nem terheli le úgy a szervezeted és 60 évesek is csinálják. Én elsőre azt hittem hogy olyan 200 métert fogok tudni, de aztán elkezdtem ezt a fajta futást és rájöttem hogy nem is rossz. Légzés: orron -be szájon ki és ne zavarjon ha fújtatsz :).
Ha végképp nem szeretnéd akkor vegyél egy trambulint. Az átmozgatja minden sejtedet, jól fogyaszt, méregtelenít (aerob akár a futás). Ph-csoda honlapokon olvashatsz egyéb jótékony hatásairól. Én Freddy Mercury zenére szoktam ugrálni XD XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!