Oké, de nehéz lesz röviden.
Harmadik gyermekem születése utáni években elkezdett a gyomrom "tönkre menni"- puffadás, böfögés, csuklás, folytonos evés kényszer, miközben teltség érzésem volt-, ami annak volt az eredménye, hogy elfelejtettem enni, alig ittam és a feszültségeket is inkább magamba fojtottam.
Következmény: fél éven belül 3db gyomortükrözés, 1db gyomorultrahang. Gyenge gyógyszerekkel kezdtük, majd a napi 3x1 Losec-nál csillapodtak tüneteim. Évek alatt igyekeztem jobban odafigyelni a táplálkozásra és a végén már gyógyszerre sem volt szükségem.
Édesanyám mindig valami új fogyi teával, tablettával és a tapasszal is próbálkozott, amit előszeretettel osztott meg velem (természetesen ekkor már nem szedtem gyógyszert)és némelyiket kipróbáltam.
Időszakonként még visszatértek a tünetek, melyeket eleinte gyógyszerrel csillapítottam, majd mikor a tapaszt használtam, jobb lett a közérzetem, nem jöttek tünetek. Mivel étvágycsökkentő hatása is van, valószínűnek tartom, hogy ez csillapított gyomrom felesleges korgását. Fogyni ugyan nem fogytam, de használatának elhagyása után évekkel sem jött vissza a legrosszabb állapotom. Amivel későbbiekben kezeltem, az is fogyi volt, csak tea (amitől szintén nem fogytam, de túlságosan elhízott sem voltam soha) és az étkezések közötti éhség érzetem elmúlt.
Jelenleg, megint sok kellemetlen tünettel küzdök, aminek minél előbb a véget szeretnék vetni, hisz kollégákkal dolgozom és nehéz palástolnom a tüneteket.
Értem.
Nos, konkrét termékeket, tehát a kérdésedben szereplő tapaszt nem ismerem.
De ha a panaszaidat az igen gyakori hasonló panaszokhoz hasonlítjuk, akkor ezt a szénhidrát alapú táplálkozás és az inzulinrezisztencia is okozhatja.
Ugye manapság szinte már megszokott, hogy napi legalább 1-2 étkezésünkben van kenyér, zab, müzli vagy keksz, rizs, krumpli.
Hosszú távon egészséges az lenne, ha egy étkezésünkben sem lennének. Ugyan ez vonatkozik a gluténra, nem kellene egy étkezésünkbe sem.
Ha több zsír és zöldség kerül az étrendedbe, akár már a sok keményítő (esetleg cukor?) elhagyása végett is már 1-2 hét alatt javulhat a gyomrod. 3-4 hét alatt pedig egészen váratlan állapot javulások szoktak történni.
Köszi a segítséged.
Sajnos nem könnyű ezek elhagyása, hisz manapság már a zöldség is arany árban van :(
Igyekszem munkahelyemen mentes vizet fogyasztani, gyakrabban, kevesebbet enni, de nem könnyű megfelelő minőségű és fajtájú ételeket fogyasztanom, mert idő, pénz és ötlet szűkében vagyok.
Eléggé sűrű a napom is, ami már reggel 4-kor kezdődik.
Igyekszem tanácsaidat szem előtt tartani.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!