Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Melyik az a zabpehely amibe...

Melyik az a zabpehely amibe kevés kalòria van? (fogyòkúra alatt enném)

Figyelt kérdés

2013. aug. 11. 12:11
 1/4 anonim ***** válasza:
20%

A zab = keményítő. Fogyókúra alatt összetett cukrot ennél? Nem logikus.

A zabpehely hellyel-közzel 360 kcal/100g és nagy része keményítő. Tehát a legolcsóbb élelmi anyagról van szó megint, amit nem a fogyásért vagy az egészségért termesztenek, hanem hogy legyen mivel kitölteni az emberek gyomrát. De ilyen megközelítéssel nem is baj, ha az emberek betegek, elhízottak és tápanyaghiánnyal élnek. Ezért.. neked nem ajánlott különösebben a zab. Alapvetően is csak kis mennyiségben.. ha nagyon éhes vagy, mert sokat edzettél.. fogyás alatt: 0.

2013. aug. 11. 12:29
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

A zabpehely nagyon egészséges, magas a rost- és az telítetlen zsírsav-tartalma.

Én majdnem minden nap azt reggelizem, pont a "fogyókúrám" alatt kezdtem el, azelőtt azt sem tudtam, hogy létezik. :)

De a kérdést nem értem, mindegyikben ugyanannyi kalória van, most persze "a" zabpehelyre értem, nem a zabpehelyből készített mindenféle cukrozott szarra.

2013. aug. 11. 13:32
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

A zabpehely rosttartalma ún. durva rostokból áll. Semmi hasznuk nincs, fölöslegesek. Viszont mellette egy csomó cukor (keményítő) van benne. Egészséges lenne az, ami sok tápanyagot tartalmaz.. a zabból a keményítő szívódik csak fel (azaz cukor), az ásványi anyag a gabonákból bizonyos antinutritív anyagok miatt rosszul hasznosulnak, nem szívódnak fel.

A növényi telítetlen zsírok általában omega6 túlsúlyosak, gyulladáskeltők.

A zabnak nincs sok értelme, csak annyi mint minden olcsó gabonának: kitölti a gyomrot. Az eszi, akinek éppen nem jut más, vagy nincs jobb ötlete. Névleg gluténmentes.

2013. aug. 11. 14:00
 4/4 anonim ***** válasza:
50%

Ennek az oldalnak jobban hiszek, mert az ott olvasott ismeretekkel tudtam 10 év elhízás, megannyi sikertelen fogyókúra után félév alatt 30 kg-ot leadni, amit lassan 4 éve tartok.

[link]

Bocs, de a Szendi Gábor agymenéseiből már elegem van, szerinte mindenki laktóz- és gluténérzékeny...

2013. aug. 11. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!