Miért van az, hogy a kalória számláláskor, mindenki csak a csirke, pulyka és a hal hust emlegeti? A sertéscomb, és a csirkecomb között csak 30 kalória a különbség. Egy fogyózni vágyó sertéstartó.
20:06-os: ez igy nem igaz, ugyanis nem tuhatja senki, hogy aki meghalt, az meddig élt volna más étredn mellett - mivel UGYANAZ a személy nem tud párhuzamosan két életet élni.
A vörös húsok, mint halálok már régen nem érvényes, nyugaton már a most MO-on divatos "egészséges táplálkozás" már túlhaladott: pl. a szénhidrátok tiltása - idöközben közismert, hogy ezzel nagyon sokat ártanak maguknak, akik cukr helyett édesitöket használnak, vagy a tojás tiltása - a koleszertin nem a megevett életekböl kerül a szervezetbe, hanem egy saját hormon, ami a zsiremésztést segiti, és a férfi hormonk termeléséhet is szükséges. Tehát akinek kevés a koleszterinje, az nem tudja a zsirokat megemészteni, illetve az elfogyasztott zsir felhasználja a koleszterint.
A margarin kimondottan káros az egészségre, mert az ugynevezett Transzfett-ek - a gyártás során keletkezö modosult zsirmolekulák - sokkal többet ártanak, mint a természetes állati zsiradékok, ezért inkább javasolt a vaj illetve a zsir (föként liba és disznószir) fogyasztása.
A light- termékek tele vannak mesterséges anyagokkal, amik ugyan rákkeltöek, de a reklám miatt a termékekek nagyon jól el lehet adni.
A listát a végtelenségig sorolhatnám, a divatos élemiszerek föként kereskedelmi okokból lesznek reklámozva.
Szóval a legjobb, ha a régen bevált táplálkozási szokásokat tartjuk meg, csak a mennyiséget kell az igényeknek megfefelöen módositani.
Végül is szalonnát is ehetsz, csak nem sokat. Ha tele akarod a hasadat, akkor könnyebbet kell enned. De ha beéred kevesebbel, akkor ehetsz pörköltet meg töltött káposztát is. Fogytam én már tíz kilót abált szalonnán meg pudingos buktán, de akkor nagyon sokat dolgoztam, viszont ritkán ettem.
De a sovány disznóhús ugyan olyan fogyókúrás étel, meg a csirkecomb is meg a pulyka is, mint a mellek. csak ezt könnyebb mérni, nincs csont bőr, stb, nem kell feldolgozni. a mell olyan szinglikaja, öt perc alatt konyhakész, 6 perc alatt megsül.De a többi hús ugyan olyan jó, persze.Ez inkább olyan fittnessdivat.
Sziasztok! Nem értem a kémia ezen részét, de az biztos, hogy végigcsináltam a 13 nap alatt 8 kg mínusz fogyókúrát és mindegyik hús helyett sertéscombot ettem és 10 kiló lement. Mielőtt az egészségmániások leugatnak, igen, 80 kilóról 70-re fogytam vele 173 magassághoz.
Ami nagy igazság. Régen hajnalban kelt a paraszt, szalonna hagyma kenyér, dolgozott mint az állat, zsíroskenyeret evett és mindent ettek, lisztet zsírt kenyeret és nem híztak meg.
Ma az a baj, hogy sokat eszünk (ÉN IS) és iszonyatosan nagy a csábító ereje annak a sok finomságnak amit a boltban meg lehet vásárolni, még csak sütkérezni sem kell. Azért mikor napközisek voltunk, 30 éve napi 5 étkezéssel nem voltak kövér gyerekek. Ki voltunk csapva az udvarra és futottunk, stb. Ma sajnos a tv, számítógép és nem mozognak a gyerekek és a felnőttek sem annyit. Ez a baj. Szóval nem a kajával van a baj, hanem a mozgáshiánnyal és az ételek mennyiségével.
Bocs az eszmefuttatásért, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!