Mi a véleményetek/tapasztalatotok a Káposztaleves kapszuláról?
Egy régi tanmeséből, a "kőleves"-ből merítettem a figyelem felkeltő ötletet, hogy főzz bele egy követ.. A kő csak a nevét adja, hogy felfigyeljenek rá és hangzatos legyen. Viszont tényleg működik. Tömi a pocakot és energia szegény. Talán a zeller gumóról kellene még kideríteni, hogy mennyire fogyókúrás étel, szerintem nagyjából az.
A kapszulás fogyókúra egy "nesze neked fogd meg jól és fizess!" fajta vevő fogó blickfangos (pillantásfogós) név. Erről jutott eszembe nekem a "kőleves", és az még hatásos is.
Ha egy ilyen kapszulás semmi dologgal meg lehet venni embereket és még a gyomor korgó marad tőle, akkor gondoltam, hogy írok jobbat.
A lényege, hogy főzünk egy magas rost tartalmú zöldség levest. Kihagyunk belőle olyan részeket mint a krumpli, tészta ami magas szénhidrát tartalmú, vagy húst ami fehérjedús. Nem teszünk hozzá zsiradékot rántást sem.
valamennyi konyhasóra pedig szükség van.
A fűszerekkel vigyázzunk, mert fokozza az emésztőnedv elválasztást és éhesek lehetünk tőle.
A kő csak a nevét adja. Egy valamilyen közismert élelmiszer egy egészen más néven talán nagyobb kedvet csinál a kipróbáláshoz. Természetesen a követ nem kell bele főzni, de ha valaki véletlenül mégis bele teszi megmosva, akkor sem lesz semmi baja tőle. A követ megenni természetesen nem szabad, viszont az ilyen marketing dolgok így meseszerűen előadva sokkal hatásosabbak ahhoz, hogy kipróbáljuk. :-)
Képzeljétek, van aki drága pénzért megveszi a káposzta leves kapszulát, csak azért mert jól eladják a reklámban, amikor bárki megfőzhetné maga is, egyéb energiaszegény zöldségekkel együtt, tartalmasabb ízben. Sőt akkor még lenne még rost tartalom is benne és úgy a gyomrot is tölti érezhetően.
A káposzta és a zöldségfélék vitaminokat és sok rostot és ásványi anyagot, mikro-makroelemeket tartalmaznak. Erre is nagy szükség van egy fogyókúra esetén különösen.
Ráadásul a sok rost (káposzta, sárga és fehér répa, zeller gumó és egyéb zöldség) tömi a pocakot. Ha jól tele esszük magunkat, akkor nem lesz üres a has és megkaptunk sok vitamint, ásványi sót és ízlés szerinti sózással a napi szükséges nátriumot is. Esetleg tengeri sóval lehet sózni, akkor kálium és egyéb sók is lesznek benne kis arányban.
A konyhasó teljes hiánya fáradékonyságot okozna, viszont túlzásba sem szabad vinni a sózást. Kb annyit érdemes mint amit bármilyen levesbe tennénk, ízlés szerint.
A kő leves, amit az elején mint egy marketing fogásként említettem, még gyerek koromban hallott meséből merítettem, viszont az nem a diétás változat. Ki kell hagyni belőle a zsíros rántást a szénhidrát tartalmú krumplit és a fehérje tartalmú húsfélét. Esetleg egy-két evőkanál húsleves lével lehet ízesíteni ha nagyon kell bele valami és ha éppen van a családban. Viszont a húsleves lé nagyon könnyen romlik így nem tárolható.
Végül az ide illő kő leves című mesét is elmondom, ill. itt el lehet olvasni: [link]
Illetve meg lehet nézni: http://www.youtube.com/watch?v=Al4DpKBL8o4
Jó étvágyat az energia mentes változatához!
Az tényleg nem hízlal, lehet többször is enni belőe és a pocakot is tömi.
még ha valkinek nagyon íztelen, akkor kevés zsiradék hiányozhat belőle. Egy nagyon keveset tehetünk hozzá az íz kedvéért.
Arra viszont nagyon érdemes vigyázni, nehogy az legyen belőle, hogy egy kővel kezdjük és lassan teszünk bele mindent egyenként, mert akkor már nem lesz fogyis a leves.
Akkor tényleg úgy főzünk teljes energiadús levest, mint ha csak egy mesebeli kőlevesnek készült volna. :-))
Pedig csak félig szántam tréfának.
Egy jó, energiaszegény zöldségekből főzött leves telíti a gyomrot, mivel sok rost van benne. Viszont bármennyit lehet belőle enni és nem hízlal.
De hiszen ez a fogyás egyik lényege, hogy ne vigyünk be felesleges kalóriát de az éhség érzet csökkenjen.
Sőt, sokan már a feszültség oldására is az evést használják, mert a telt gyomor megnyugtat.
Itt jutunk vissza oda, hogy nem mindegy, mit tömünk magunkba táplálék címén. Szerintem a rostos dolgoknak mint zöldség és nem túl cukros gyümölcsöknek alacsony az energia tartalma és telítik a gyomrunkat.
Ez egyenes út a fogyáshoz, főleg ha mellette még bevállalunk egy jó kiadós sétát. Esetleg ki utazunk a hegyek közé egy kényelmeset sétálni. Tényleg kényelmeset, ami jólesik. Viszont rendszeresen kell csinálni, minimum heti egyszer, de ha időben hozzá jutunk, akárhányszor is.
Esőre mindenki jól elfárad a végére, de a néhányadik alkalommal már sokkal többet bírunk és ettől a test súly is csökkenni fog. A lényeg, hogy ne erőltessük jobban, mint az jólesik.
Sokan azt gondolják, hogy a fárasztó futásra van szükségük, az pedig megerőltető és fárasztó is.
Persze "a fogyásért meg kell szenvedni", szokták mondani, hogy "valamit valamiért". Szerintem nem kell megszenvedni érte, csak olyan mozgás formát kell választani ami jól esik és ahol jól esik.
A legtöbb ember imádja a természetet.
Pl elég ha valaki rászánja magát és felbuszozik a normafához és azután ott leül a padra pihenni.
Azután lefelé már gyalog is lehet menni, a túlsúly nem fog hátráltatni ebben, inkább segít lefelé "húzni".
Igaz, egy pici emelkedő is van benne, de annyi kell.
A nagyobb edzettség megszerzéséhez fokozatosan növelt adagokban és rendszeresen mozogni kell.
Olyan fogyókúrás szer nem létezik, ami le is viszi a súlyunkat és amit nem szedünk vissza rövid idő alatt akár még némi plusszal is és még egészséges is mellette.
Egyébként azért választottam ezt az érdekes, figyelmet megragadó formáját a dolognak, mert a "káposztaleves kapszula" is ilyen, reklámra alapuló termék. Hangzatos és szerintem és a többektől hallott, olvasott vélemények szerint nem vált be, sőt kellemetlen mellékhatásokról számoltak be többen.
Ezért próbáltam a blickfangos (pillantásfogós) "reklámos" oldalról megközelíteni egy tényleg egészséges módszert, még ha az nem is a címben szereplő dolog.
Szóval érdemes kipróbálni a "kő levest".
Persze a követ tényleg nem muszáj bele tenni. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!