Valaki próbálta már az almaecetes diétát? Működött?
Ha normálisan eszel (hús + zöldség) akkor beáll az egészséges testsúly (a test egészséges működése miatt) Mellette pl. az ecetnek is van előnyös élettani hatása. Nem a fogyasztás az..
Hagyományos, gabonás-tejes táplálkozás mellett annyi mint egy csepp a tengerben, igazából tök mindegy. Komolyabb változtatás kell, nincsenek 'szerek'.
Először is; A diéta jelentése: speciális étrend. a fogyókúrában annyi a diéta, hogy legtöbb esetben megvonod a táplálékot, és helyettesíted valamilyen vegyszerrel. Ez szerintem nem nevezhető diétának, csak a test és a biológiai működés roncsolásának.
Ha normálisan működő testet akarsz, akkor nem fogyókúrázol. Ha a társadalmi elvárások és a többi ember idiotizmusa miatt annyira nem érzed jól magad a bőrödben, hogy inkább tönkreteszed azt, mint elfogadod, hogy tested jelenlegi problémáival és zavaraival az éppen fennálló testsúlyod van közelebb az ideális működéshez szükségeshez, akkor van rá módod, hogy sejtszinten roncsold azt szét.
Sok esetben a normálisan összeállított (nem pedig megvont) diéta azért van fogyasztó hatással az ember szervezetére, mert valamilyen tápanyagtípusból arányaiban kevesebb fogyasztás van előírva a szükségesnél, ezáltal az egész szervezet működése kicsit megborul, és az energiahiány és zavar ellensúlyozása érdekében a szervezet a saját tartalékokat égeti.
Ha fogyni akarsz, és egészséges maradni, akkor mérd meg, hogy kb. mennyi normális(!) tápanyag szükséges ahhoz, hogy a jóllakottság érzésével (nem telítettség) éld a napokat!
Ha ezt tudod, akkor állj be arra, hogy ezt a megszokott szinten tartod, és emellett kezdd el edzeni a tested! A legjobb, legátfogóbb edzés a szimpla futás. Folyamatos futás !végig ugyanolyan tempóban! . Minimum fél óra naponta.
Mivel a szervezeted a saját tartalékaiból is égetni fog, ezért az agyad az éhség érzetét küldi majd feléd, hogy védje a testet a fogyástól, hiszen az eltér az eddig megszokott kényelmestől, normálistól.
Bocs az off-olásért!
A kérdésre válaszolva én még nem próbáltam, nem is fogom, sokan próbálták már.
Ha az "almaecetes diétának" az a célja, hogy veszítsen az ember a súlyából, akkor úgy gondolom a legtöbb esetben működött, amikor használták.
Hogy érzékeltessem példával is: Nagyon.nagyon gyakran, ha valamilyen szerves anyagot savba áztatsz, akkor a savban áztatott szerves anyag kémiai szerkezete megbomlik és a szerves anyag bomlásnak indul. Ha szeretnéd, hogy a tested bomlásnak induljon a halálod előtt, akkor az ecetes kezelés hasznos lehet, azaz működik.
Azért egy gyenge sav a gyomorsav mellett nem fog semmit szétmarni :)
De tényleg semmi köze az ecetnek a testzsírhoz.. :)
TaplalkozasHarcmuves!
Világos, hogy egy viszonylag gyenge sav nem ér fel a gyomorsav maró erejével.
Azonban, ha számításba vesszük azt, hogy a gyomorsav azért termelődik, hogy a lenyelt étel emésztésében az egyik legfontosabb szerepet ellássa. Ha étel helyett savat adagolsz, lehet mást fog marni. Ha étel mellé még savat is adagolunk, akkor lehet többször/többet kell enni, hogy a maró érzést csökkentsük.
Ha a maró érzést nem csökkentjük, és hősként tűrjük a fájdalmat, lehet hogy nem járunk jól.
Kérdező:
Szedtél életedben bármilyen táplálékkiegészítőt?
Tesiórán kívül mozogtál valamit?
Milyen cipőben futsz, amikor futsz?
A margitszigeti futópálya szerintem, és több futótársam szerint is káros lehet az izületekre.
Titokgazda:
- nem, soha nem szedtem semmilyen táplálékkiegészítőt
- igen, gimiben végig táncoltam (társastánc, moderntánc,hiphop)valószínűleg ezért is mentek tönkre az ízületeim, nyúltak meg a szalagjaim
- futáskor "sima" edzőcipőben szoktam lenni (jelenleg egy Lacoste)
Kérdező:
Valamilyen vitamin-szaküzletben járj utána, hogy mire jók a táplálékkiegészítők, és hogy sokak szerint miért egyre fontosabb ez manapság!
Sajnos nem értek ehhez a részéhez annyira, hogy milyen más mozgást végezz. Valamilyen kardio-s edzés gondolom, de nem merem állítani, hogy értek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!