Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Fehérjetúltengés? Valóban?

Fehérjetúltengés? Valóban?

Figyelt kérdés
a barátnőm 14 éves, és vett magénak ilyen fehérjés innivalót.valóban igaz , hogy ennek a fogyasztása fehérjetúltengést okoz?
2009. ápr. 30. 15:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
ez egy hatalmas baromság
2009. ápr. 30. 15:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Én ezt szakértőtől hallottam, szóval..
2009. ápr. 30. 16:33
 3/11 A kérdező kommentje:
mégpedig, a szervezet ilyen korban több fehérjét "gyárt" mint amennyire szüksége lenne, eztért sok pusztul el.Ha még ezt fogozzuk fehérjés ital bevitelével, a bőr kipattog
2009. ápr. 30. 16:35
 4/11 A kérdező kommentje:
*fokozzuk
2009. ápr. 30. 16:35
 5/11 anonim ***** válasza:
29%
Nóóóóóóóóóóóóóórmális?
2009. ápr. 30. 17:04
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Ilyen nincs,a másik meg az hogy edzeni kell mellette és hamarabb lesz izmos,én napi 4 et ittam,4 szer 3-4 dl-t.
2009. ápr. 30. 18:28
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Mindent túl lehet adagolni. Létezik egy fehérje-mérgezés nevű jelenség, de az nagyon sok fehérje fogyasztásával lesz csak.

"Fehérjegazdag táplálkozás

- a túlzott fehérjebevitel is elhízáshoz vezethet!

- fokozza a hajlamot a metabolikus acidózisra (sok aminosav anyagcseretermékei, lebontási végtermékei között vannak savak)

- fokozza a hajlamot a hiperammonémiára (és az urea képződése energiaigényes!) - a tápcsatornában pangó, zsíros, fehérjedús táplálék bakteriális bomlásakor (rothadás) sok toxikus amin keletkezik (baktériumok számára ideális táptalaj)

- fokozza a B6 vitaminigényt"forrás: [link]

2009. ápr. 30. 18:28
 8/11 anonim ***** válasza:
55%
Ha megiszik belőle 10 liter, lehet, hogy lesz tőle baja.
2009. ápr. 30. 18:33
 9/11 anonim ***** válasza:
87%

A bőrkipattogás igaz, ha túlzott a fehérjebevitel.

Én is használok fehérjés terméket, egyszer lettek az arcomon ilyen kiütések, azóta annyit fogyasztok amennyi rá van írva :)

2009. ápr. 30. 18:38
 10/11 anonim ***** válasza:
szija!!! nem azért, de az előző válaszolóknak: nekem kb. 10 éves koromban súlyos fehérjetúltengésem volt, és nem ettem több fehérjét mint egy átlagos ember.Állandóan hatalmas kiütéseim voltak,gyakran fájt a fejem,és kissé dagi is voltam. SZÓVAL EZ NEM HÜLYESÉG!!! de a kérdésre válaszolva sztem csak akkor lehet belőle baj, ha túl sok fehérjét fogyaszt az italon kívül, vagy mértéktelenül sokat issza a löttyöt.
2009. máj. 1. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!