Gáz ha még ilyenkor bevágtam egy csomag chipset?
00:28 nehogy szétdurranj a méregtől, ki írt olyat, hogy étkezés/vacsi a csipsz?
2011. szept. 5. 01:55
Hasznos számodra ez a válasz?
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:55
"ami jó egy csótánynak az elég jó a családomnak" al bundy
2011. szept. 5. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Csak kíváncsi voltam ki hogy reagál rá ebben a topikban XD Egyébként szerintem egy 100-150g-os valamitől nem fogok 3 kg-ot hízni:D Amúgy nem ez volt a vacsorám, mint valaki írta.Jaj, és szerintem az ilyen chipseket olajba sütik, szóval zsíros nem igazán lehet XD
0.55 akkor ne egyél semmit, minden tele van méreggel és kosszal, és hormonokkal, zöldségek, gyümölcsök minden....még a BIO is, szóval nagyon sorry de eszméletlen sok szemetet eszik minden ember, és a mikulás sem létezik...
2011. szept. 5. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
@ kérdező
@ ma 15:05
Ha arcbőröd pattanásoságát hajlandó vagy bevállalni(mert még abban a korban vagy) akkor egyél meg 3 zacskó csipszet. [A sok olaj biztos pattanásokhoz vezet]
Utána vegyél a szádba valamit és a nyelveddel nem fogod érezni az ízét.
Ugyanis az ízfokozók egy része úgy hat, hogy lemarja a legfelső rétegét az ízlelő bimbóidnak, hogy az előbukkanó új réteg érzékeljen erősen.
Ezt élelmiszer kémiából tanultuk, nem az ujjamból szopom.
2011. szept. 5. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
de itt már megint túlzásokba esünk senki nem mondta itt h naponta eszik chipset....
2011. szept. 5. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
"Jaj, és szerintem az ilyen chipseket olajba sütik, szóval zsíros nem igazán lehet XD"
Ezt ugye viccnek szántad? Vagy komolyan gondoltad? Talán azt hiszed, csak a zsírtól hízol? Mivel a chips olajban sül, akkor tömheted be mértéktelenül? :))))
Frissítsd fel a kémiai tudásodat.. ugyanarról a vegyületcsoportról van szó, csak a halmazállapotuk eltérő (ha szilárd: zsír, ha folyik: olaj). Ha megnézed bármi élelmiszer csomagolásán a ZSÍR-tartalomban benne vannak az olajok is.
A chipset pálmaolajban/pálmazsírban szokták sütni (nálunk szobahőmérsékleten szilárd/zsír, de olyan alacsony az olvadáspontja, hogy ahol a pálmák vannak, még olaj/folyékony).
2011. szept. 5. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
18/24 A kérdező kommentje:
Lehet szorulok pár kémiaórára is és élelmiszerkémiám se volt még és szerintem nem is lesz, de hétköznapi értelemben az olaj az növényi eredetű a zsír pedig állati eredetű értelemben használatos (mifelénk), ezt viszont elismerem hogy hülyeség volt. Az ízfokozós válaszolónak üzenném hogy nem eszem meg 3 csomaggal, mert 1 is doszt elég és mondj olyan ételt ami nem tartalmaz ízfokozót. És nem, nem hiszem hogy csak a zsírtól híznék. Nem tudom milyen olajba sütik a chipseket (őszintén nem is érdekel) de többnyire a ho olajokról tudom hogy azokat használják. A kérdést pedig csak úgy kiírtam, mivel én itt 11-kor nagyba net előtt chipset ettem és vagy 5 ilyen "jaj ez sok kalóriát tartalmazott" kérdést láttam. Hát papolós emberkékre találtam az biztos, tanultam is a dologból hogy legközelebb ne akarjak a csomó hülye kérdés közé még egyet kiírni. Amúgy meg most kedves élelmiszer kémiás válaszoló, mond hogy havonta 1-szer nem eszel meg egy falat chipset se. Aki meg az egészséges életmódról papol, az mehet a sunyiba, mert itt sajnos már semmi se az.
19/24 A kérdező kommentje:
Egyébként nem vagyok abban a korban hogy pattanásos legyek (csak alkalmi szinten olykor olykor a hónap bizonyos napjai előtt).
édes Istenem egy chips miatt egyétek meg egymást...
2011. szept. 5. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: