Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Önmagában a rántotta vagy...

Önmagában a rántotta vagy tükörtojás hízlal?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 17. 20:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
53%
a tojás sárgája tele van telített zsírokkal! (ami hízlal, a telített zsírok "rossz" zsírok, a telítetlenek ill. többszörösen telítetlenek pedig "jó" zsírok, a telített zsírokat célszerű alacsonyan tartani az étrendben amennyire lehetséges)
2009. ápr. 17. 20:23
 2/20 anonim ***** válasza:
86%

Nem. De ha érzékeny a gyomrod ( mert olajos, akkor jobb ha eszel mellé valamit ). HA nem érzékeny ehetsz mellé sajtot is pl.

Nekem érzékeny ezért reggel fogyasztom kenyérrel, este inkább főtt. ( bár szerintem allergiás vagyok rá, úgyhogy annyira nem sokat eszek)

2009. ápr. 17. 20:24
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
És már arra is rájöttek, hogy a tojászsírok annyira mégse ártalmasak, és mértékkel kell és lehet fogyasztani
2009. ápr. 17. 20:24
 4/20 anonim válasza:
77%
onmagaban nem hizlal de ha megeszed ugy mar igen..... :)))
2009. ápr. 17. 20:25
 5/20 A kérdező kommentje:
Hehe :P
2009. ápr. 17. 20:26
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Fehérje miatt, mégis diéták alapeleme.

De ha attól félsz, hogy egy 70 kcal- s tojsásól hízol el, akkor fogyaszd csak a fehérjét.

( nem rosszindulatból mondom )

2009. ápr. 17. 20:27
 7/20 anonim ***** válasza:
90%

Ha nem eszel mellé szénhidrátot, akkor nem hízlal különösebben.

1) Fehérjére szükséged van, hogy ne izomból fogyj.

2) A zsírokat akár telített, akár telítetlen, nem -nem és nem tudod megemészteni CH nélkül. Sem te, sem más. Lehet enni egy kiló zsírt töményen, hasmenésen kívül semmi nem történik.

Egyél tojást nyugodtan, de mértékkel, mert a koleszterinszintedet nem kell felturbózni, elég, ha az anyagcseréddel történik ez.

2009. ápr. 17. 21:21
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

A korrektség kedvéért: kedves első, hízás szempontjából kukkmindegy, telítetlen vagy telített a zsír, ugyanúgy hízlal. Az egészséges keringés szempontjából (pl) nem mindegy, milyet eszünk.

Amit írtál tehát nem állja meg a helyét.

2009. ápr. 17. 21:23
 9/20 anonim ***** válasza:
78%
A tojásban kb. 6 gramm zsír van (a sárgájában), ennek egyharmada telített zsírsav, kétharmada telítetlen. A telítetlen zsírsavak a szervezetben hormonokat termelnek, amik fokozzák a zsíranyagcserét, és a telített zsírsavakkal ellentétben nem emelik a koleszterinszintet. Ha oliva olajon sütöd teljesen korrekt, fogyókúra szempontjából ideális táplálék, és NEM hízlal!
2009. ápr. 17. 22:39
 10/20 anonim ***** válasza:
58%

kedves előttem szóló. Hízás szempontjából bartomira nem mindegy, hogy telített vagy telítetlen. Ugyanis pl a lenmagolajtól(telítetlen) nem hízol. A halolajtól(telítetlen) sem különösebben. Ellenben disznózsírtól(telített) elhízott emberrel azért alkalomadtán lehet találkozni. Baromira nem mindegy tehát, hogy telített vagy telítetlen! Olyan meg nincs hogy valaki nem eszik ch-t, hacsak nem natúr csirkemellen él, ami egy testépítő versenydiétája lenne.

A kutatásokról meg annyit, hogy ma már azt is kimutatják hogy a dohányzás igazából egészséges. Meg egészségesek a telített zsírok is. Na persze! Azt mutatják ki az "egy angol/svéd/amerikai egyetem kutatói" amit akarnak..

2009. ápr. 17. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!