Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » A lelki állapot is hibas az...

Harommacis kérdése:

A lelki állapot is hibas az elhizásért?

Figyelt kérdés

Mióta az eszemet tudom túlsúlyos voltam de most már baj van.38 éves vagyok 172 cm magas és 151 kg. minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, fogytam is de hamarosan dupláját tettem vissza magamra. A nagy hasamért a két nagy terhességem is hibás (az egyik iker). De, a legnagyobb problémám az, hogy borzasztó a lelki világom. Semmi örömben nincs részem csak a munka munka, éjjel nappal. A férjem nem törődik velem (egyáltalán), (kilenc hónapja nulla szex), három gyereket nevelek egyedül, beteg anyámat gondozom, háztartást vezetek stb. Valamikor életvidám kedves nő voltam, szerettem a férfiakat és ők is engem ;-), most meg a halott édesapámmal szeretnék találkozni. Szóval legalább 52 kg-ot kell fogyjak! Van valakinek igazi jó ötlete? Tudtok segiteni? Köszönöm előre is.A férjem első perctől fogva mellőzőtt, úgyhogy nem az elhizás miatt....

Külömben makk egészséges vagyok, nincs hormonális bajom vagy más...

2011. ápr. 26. 10:30
 1/5 anonim ***** válasza:

A szex hiány gondolom azért van mert 150 kiló vagy

Hát először is, napi 1 óra biciklizés, olyan tempóval, ahogy bírod, mellé 4-5 liter folyadék plusz 6-7 étkezésre elosztva naponta összesen 300gr fehérje és ugyan ennyi szénhidrátra van szükséged. Olyan heti 1-2 kiló zsírt!! lehet ezzel fogyni.

2011. ápr. 26. 10:36
 2/5 anonim ***** válasza:
kell keresned egy olyan mozgásformát amit szívesen csinálnál. mert ha olyat választassz ami inkább szenvedés akkor fel is fogod hamar adni. mivel elég súlyos vagy ezért eleinte könnyű sporttal kell kezdeni ami nem túl megerőltető. akár lehet az napi 40-60 perc séta is(pl munkahelyre és vissza, ha lehetséges) elkezdhetsz otthon tornázni (pl duci tréning) .teljesen meg kell változtatni az életstílusodat, elhagyni a rossz szokásokat(nassolás, túlevés, evés utáni alvás) átreformálni az étkezéseket és a főzési alapanyagokat. fehér kenyeret elhagyni helyette rozskenyér, telj.kiőrlésű kenyér és csakis reggelire. a húsokat ne panírozd, és köretként ne rizst és krumplit egyél hanem zöldségeket. legyen napi 5-6 kis étkezés, akkor nem leszel éhes és simán bírod a diétát. igyál sok folyadékot (víz vagy édesítővel édesített tea) sima olaj helyett használj olivaolajat de azt is mértékkel. egyél sok fehér húst és halat,könnyű leveseket sok zöldséget, gyümölcsöt (banánt csak reggelire) menj el fodrászhoz, vegyél magadnak egy-két új ruhát is ha teheted a lényeg hogy legyél újra nő aki jól érzi magát a bőrében.
2011. ápr. 26. 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Szijaa :D

Hát ez a probléma biztos ,hogy a lelkedben kezdődik. Először ott kell elindítani a fogyást és csak aztán csinálni valamit tettlegesen is.A legújabb Stahl magazinban pont erről van szó. Egy kb 4 oldalas cikk a lelki háttérről. Nagyon hasznos,meg érdekes szerintem :)

Nagyon sok dolog van amiért hízhat az ember és lelki eredetű.Hetet sorol fel pontosan,h milyen "éhségek" léteznek. Tényleg nagyon jó,szerintem vedd meg...receptek is vannak benne,és különböző gyakorlatok.

Nagyon szurkolok,remélem segtettem :) Ne add fel soha :))

2011. ápr. 26. 12:16
 4/5 anonim ***** válasza:
68%

Bár én kurv@jól nézek ki, és bár voltam 30 kilóval több, simán le tudtam fogyni, ha akartam. Ellenben a kesergésben, önsajnálatban hasonlítunk. Nekem a Csernus sokat segített. Olyan durván és egyértelműen belevágta a pofámba az igazságot, hogy csak lestem... Szerintem neked is erre lenne szükséged.

Elmondaná neked, hogy:

- Asszonyom mit gondol, ki akar megb@szni egy 150kg-s nőt?

- Amikor azt mondja, hogy a "két terhessége a hibás a kövérségéért" akkor is csak elkeni a felelősséget!!!

- Miért van együtt egy olyan emberrel, aki nem tőrödik magával?

- Miért szült 3 gyereket, ha még maga is szellemi nyomorék? A gyerekei majd ugyanezt fogják eltanulni, ugyanilyenek lesznek!

- Más is nevel gyereket, vezet háztartást, ápolja a beteg anyját, és dolgozik! Ezekben semmi extra nincs, mások is csinálják, mégsem keseregnek és nem 150 kilósak!

- Maga helyett senki sem fogja megváltani a világot, senki sem fog lefogyni!

Ezt így elmondaná, meg még jó pár dolgot, a végén meg elküldene a Hospice alapítványhoz, ahol végső stádiumú rákbetegeket ápolnak, hogy nézz ott szét, és állj be pár napra segíteni, hogy lásd hogy fogod végezni, ha továbbra sem vállalsz felelősséget az életedért.

Nekem ez használt. Aki meg csak besértődik egy ilyen beszélgetésen, az továbbra is csak elodázza és elkeni a felelősséget, és hibáztat másokat a nyomoráért.

Ne haragudj, ha durva voltam, de szerintem ez van.

Nem egy perc alatt lettél 152 kiló, nem egyszerre jött a három gyerek, nem egy perce szarik a fejedre a férjed. Csodák nincsenek, mindenért tenni kell sajnos. Tanulj meg helyesen táplálkozni, legyen akaraterőd kitartani, és ne fogyókúrákban higgy, hanem válts életmódot.

A gyerekeid fel fognak nőni úgy, hogy látnak egy megkeseredett kövér anyát, egy közömbös apát... ezt szeretnéd? Mert értük aztán végképp te vagy a felelős...

2011. ápr. 26. 12:59
 5/5 anonim válasza:

A Szent Imre kórházban (Budapest) van fogyás ambulancia, keresd meg őket, neked szakszerű segítségre van szükséged, nem a mi tanácsainkra.

Sok sikert a fogyáshoz, érdemes belevágni, meg fog változni tőle az életed és rendeződik a viszonyod a férjeddel is.

2011. máj. 19. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!