Mit jelent az, hogy valami (gyógytea) víz elhajtó hatású?
Az, hogy sok vizet kell inni, az igaz.
De amit kihajt a szervezetböl, az a szövetek között lerakódott viz, ami a különféle bomlástermékeket tartalmazz (amit a vese meg a máj kiválaszt) - ha sokat iszol, akkor a sejtek közötti viz is cserélödik és igy kimosódnak a káros anyagok. Ezen kivül ha tílságosan lelassul a szervezetben a folyadékcsere (kevés folyadékot iszik valaki), akkor a serjteö közt pang a viz (nem ürül ki), es az illetö többé vagy kevésbé vizesedik.
Azért nem árt vigyázni mondom ezt gyakorlott fogyózóként.
Sajnos nem csak a felesleges vizet hajtja ki hanem a többit is ha elveted a sulykot.A vége akár kiszáradás is lehet. Anyám előírásszerűen itta a szűzteát a vége ásványi anyag hiány lett. Az orvosunk (aki egyébként nagyon penge háziorvos,korházi orvos,egyetemi tanár)azt mondta nem szabad szóról szóra betartani csak a felét igya meg kétnaponként, vagy higítsa.Egy hónapig gyógyszert kellett szednie. Ráadásul az így leadott kilók rögtön visszaugranak sokszor több mint amennyit leadtál.Szóval figyelj oda.
Köszi! Most már világos. :)
Nem szoktam sokat inni, meg én csak olyan teákat iszok ami nem filteres, hanem veszek szárított csalánt, meg zöld teát és napi 2 csészével szoktam. 1 csésze csalán délelőtt egy csésze zöld du.
Vízelhajtásra, normális esetben, nincs szükség( egészséges szervezet). Ha szükségessé válik, akkor legjobb, ha doki
állapítja meg a hatóanyagot, és a mennyiséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!