Milyen étrenddel érhetnék el leghamarabb fogyást? (Extra túlsúly)
Az útóbbi években igencsak elhanyagoltam magam, mint mozgásban, mint megfelelő étkezésben, s bár alapjáraton is sajnos (mások azt mondják gének miatt), de 120-130kg között mozogtam, ez mára 164kg!!! lett sajnos!
Tudom, az Én hibám! Be is látom, s ezen változtatni szeretnék!
Ezért is szeretném kérni a segítségeteket, elsősorban olyanoktól, akik jártak hasonló cipőben esetleg, s tudtak változtatni sikeresen!
Elsősorban az étrend érdekelne, milyen ételek, s mikor, mennyit szabad fogyasztani (igazából egy nap kb 2szer eszek, de sokat), az sem érdekel, ha drasztikus az étel elvonás.
Illetve, hogy ezzel a súllyal mi legyen a kezdő sport mellette, amit végezzek. (Jelenleg kb 2-3km -t tekerek napi szinten illetve átlagban 3-4km-t sétálok, s olykor súlyzós gyakorlatot is végzek, lévén mielőtt nem híztam el ennyire, izom réteg is volt/van rajtam, nem mondom, hogy brutálisan, de azért volt rendesen!)
Tudom a fentebb írt tevékenységek mellett is híztam, kicsit hiteltelen lehet, de ez az igazság, nincs okom másítani!
A másik pedig, hogy ilyen Super Fat Burner vagy Mega Fat Burner a diéta és sport mellett meghálálja magát? Mit ajánlanátok?
Elegem van, s kövezem magam amiért idáig jutottam, de kérlek, nyújtson valaki egy segítő kezet!
Nagyon szépen köszönöm minden eddigi válaszadó tanácsát, véleményét. Nem célom, hogy vitát kezdeményezzek ezen kérésemmel/kérdésemmel.
Sajnús az úszás kilőve, nem tudok. Az élelmiszereknél pedig a hal.
Ellenben ez a kalóriaszámolásos dolog érdekelne jobban. Illetve bizonyos szerek mellette esetleg?
Oh, illetve annyit, hogy vizesedés esetén orvoshoz fordulok azt hiszem, mert rettentően vizesek a lábaim. Szabályos kráter marad, ha benyomom mondjuk a sípcsontomnál.
Korom amúgy 30 év, 174cm kb, s ehhez társul sajnos ez a fránya 164kg-
"Szerek" nincsenek, mert ami hozzáférhetö, az nem használ semmit, amik meg tényleg fogyasztanak, azok csak orvosi felügyelettel (kórházban) használhatóak és még így is igen nagy esély van valami komolyabb egészségkárosodásra.
A kalóriaszámolás egyáltalán nem bonyolult, itt [link] olvasd végig a bevezetö oldalt, minden szükséges infót megkapsz erröl a témáról.
A vizesedéssel feltétlen menj orvoshoz, mert ez lehet valami betegség jele is, de ha nem, akkor is tenni kell ellene.
Elvileg a mozgás segítene, de ilyen nagy túlsúly esetén sétán jívül nem sok mindent tudsz tenni, ami nem árt az izületeidnek, kivéve, ha speciális gyógytornára tudsz menni.
164,6kg voltam a kérdésem ki írásakor... 🙂
Jelenleg 3 hét alatt, 7kg-t sikerült le adnom. Semmin nem változtattam, eleinte kalóriaszámolás ment, mostanra meg már nem eszek annyit, nincs is úgy étvágyam. Fejben eldöntöttem, hogy menni fog és eddig oké. 🙂
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat! 🙂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!