Az almaecet ugyanaz mint az alma bor ecet? Apple cider vinegar? Mennyi reális jelentősége van a fogyásban? Miben segít? Mennyit kell bevenni belőle és milyen gyakran?
Apple cider (amerikai nyelvterületen): sima szűretlen almalé.
Almaecet: almaléből készített ecet (almalé->alma"bor"->almaecet).
Tehát az almabor ecet és apple cider vinegar ugyanaz, maximum a szűretlenségben lehet különbség.
0 jelentősége van a fogyásban.
Rohadt undorító íze van, és szerintem a fogzománcnak se tesz jót.
Csípni fogja a szemedet is
Az almaecet nem alkohol mint abrit értelemben vett cider, hanem ecet.
Nem ègeted tőle gyorsabban a kalóriákat, vagy ilyesmi. Van egy nagyon weak scientific evidence, hogy segìt növelni a szervezet inzulin-érzékenységét. Ezt bővebben nem támasztották még alá, de a mainstream média nagyon felkapta, és most Reddittől elkezdve a YouTube-ig minden tele van azzal, hogy az Apple Cider Vinegar, magyarul almaecet, segìt a fogyásban, és egyesek szerint a rákos sejteket is elpusztìtja. 🤨 Egyébként ha a sejtek inzulin-érzékenysége nő, akkor tényleg egyszerűbb a fogyás, de ez magában nem fog leolvasztani rólad 10kg-t.
Én napi egy pohárral iszom, egy 10 ml elkeverek 200mL vìzzel, és ezt étkezés előtt megiszom. Egyébként mivel savas, ezért megemeli a gyomorban a pH-t, és ez kedvez a proteint bontó enzimeknek, emiatt ha másban nem is használ, legalább az emésztést segìti...
Amire még használom, és ez sem egy légből kapott claim, az a hajmosás. A hajmosás végén ezzel szoktam leöblìteni a fejbőröm, mármint a vizes oldatával (!). Mivel sebhorreás dermatitszem van, azt vettem észre ez segìt a korpa csökkentésében, illetve mivel savas ph-ja van, segìt lezárni a haj kutikuláját, ami miatt a hajd kevésbé lesz frizzy és csillogóbbnak is tűnik...
Egy olcsó dolog, ami talán hasznos is lehet. Nincs veszteni valód ha kipróbálod! 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!