Gyümölcs és zöldség lé facsarása házilag?
Turmixgép, gyümölcscentrifuga és smoothie készítő gépek boldog tulajdonosaként az a tapasztalatom, hogy tök mindegy mit dobálok a gépbe, mindegyik finom és egészséges. Az anyagcsere serkentés egyik lehetősége a sok folyadék bevitele. Tehát a lé a lényeg.
Receptem:
az alap mindig egy kevés víz, majd amit találok, pl. banán, kivi, cékla, répa, össze-vissza variálom. Majd erre szórok magokat, mint napraforgó, len, chia, bármi. És végül valami minőségi lekvár, ha még édesebbre vágyom.
A gyümölcs-zöldséglevezés azért is jó választás, mert nem az uncsi vizet kell inni, hanem a leveket. Ha már inni kell, akkor legyen élvezetes :)
A centrifugával az a gondom, hogy az teljesen szétválasztja a rostot és a levet, meg elmosni egy külön macera.
Ami még gyorsítja az anyagcserét (és közben jól is érezzük magunkat): mozgás, sport, szauna. És utána egy jó gyümölcslé :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!