Merckformin 1000mg helyett valami más?

Szia!
Én is túlsúlyos anyuka vagyok . Nemrég írtál privát üzenetet nekem , de most látom , hogy itt is ki írtad a kérdésed. Sajnálom én nem tudok neked ajánlani fogyasztó szert . Saját erőmnek és kitartásomnak köszönhetően fogyok. Nem szedek semmit. Oda figyelek az étkezésemre és tornázok , sétálok amennyit tudok. Kitartás , türelem és megindul az ! Mióta figyelsz az étkezésedre ? Miket eszel ?

Merckformin? Ezek szerint cukorbetegséget diagnosztizáltak nálad? Vagy csak gondolt egyet és felírt valamit? Kicsit részletesebben, ha lehet.
A Merckformin nem fogyasztószer. Fogyasztószer nem létezik. Sem gyógyszer, sem tápkieg, sem semmi. Ilyen egyszerűen nincsen, hogy beveszel valamilyen tablettát, és eltűnik rólad a zsír. Ha tablettáktól vársz fogyást, akkor csak pazarlod az idődet meg a pénzedet.
A cukor meg a pékáru elhagyása egy dolog. Anélkül is lehet baromi rosszul étkezni. Leírhatnád, miket és mennyit szoktál enni.
"Tornázni nem tudok mert fáj a térdem." Ez a nagybetűs KIFOGÁS. A térdednek is jót tenne, ha néha tornáztatnád, és nem nehezedne rá 50 kiló túlsúly. Nyilván ne futással próbálkozz, de pl. nyugodtan eljárhatsz úszni, pilatesezni, aerobikozni, szobabiciklizni, sétálni... de pl. kézi súlyzóval ülve is nyugodtan lehet edzeni, hasizomra is lehet a térd terhelése nélkül edzeni, és még sorolhatnám.
Sajnos nem mindenkinek megy egyszerűen a fogyás, sőt, ilyen életmód meg ekkora túlsúly mellett gyakorlatilag vért kell izzadnod minden nap, ha el akarod érni a célodat. Ez van. Sem tabletta, sem varázslat nem fogja megkönnyíteni a dolgodat. El kell döntened, hogy mit akarsz. Ha fogyni, akkor azért bizony kőkeményen meg kell szenvedned.

Ha ezt a bogyót írta fel az orvos akkor elvileg inzulinrezisztenciàd van, vagyis szénhidràt anyagcsere zavarod van.
Nekem az van. A gyógyszert nem tudta megszokni a szervezetem, nem tudtam vele élni, így elhagytam. Doki javasolt 160g szénhidràtdiétàt. Semmit se fogytam vele.
Aztàn talàltam egy màsik módszert és egyedül nekiàlltam. Az működik. Nagyrészt 70-80gramm körül eszem szénhidràtot, heti 1-2 alkalommal engedek kicsit rajta 90-95 grammig. mellé több zsírt és fehérjét fogyasztok, hogy legyen elég energiàm és ne veszítsek sokat izmokból. Beindult. 4 hónapja csinàlom, 15 kg lement . Persze lassabb a dolog mert pm alulműködésem is van, de működik. Idővel le fog menni minden felesleg. Türelemjàték az egész. Heti hàromszor egy óràt mozgok is. Ha gondolod próbàld meg.
Nem tudom mióta próbàlkozol, de az hogy pékàrut, cukrot nem eszel, tésztàt ritkàn, nem mond sokat. Ettől még vihetsz be sok szénhidràtot. Pl gabonafélékkel, krumplival, kukoricàval, borsóval, hüvelyesekkel. Egy IR esnek ezekkel is vigyàzni kell àllapottól függően.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!