Eddig jó úton haladok?
Még pár hónapja sikerült 10 kilót leadnom (75 kg voltam) edzéssel és diétával, ámde az ünnepek alatt nem vettem olyan szorosan a dolgokat, de most szeretnék a nyáron ismét formába rázódni. Kondiba lehetőségem nemigen van menni, úgyhogy itthon szoktam edzeni, 2x10 perces erősítő videókat végzek el, ezután el szoktam menni biciklizni 20-25 kilómétert mert azt olvastam, az hatásos:)
Diétám nemigazán van, egyszerűen elhagytam a kenyeret és egyéb pékárukat, helyettük puffasztott rizst eszem ha úgy adódik. Nem szerepel az étrendemben a fehér liszt, rizs, tészta és krumpli sem. Cukros üdőket sem fogasztok, csak vizet, legtöbbször bubisat, hogy annyi érdekes legyen benne:'D
Nem vagyok rá büszke, de a mai nap rohanásban telt úgyhogy össz vissz 1 almát és egy fél maréknyi diákcsemegét vettem magamhoz, vacsorára már csak egy joghurtot tervezek.
Szerintetek így le tudom adni azt a 5-8 kiló feleslegemet a nyár végére?
168cm/65kg/l
Ha ilyen puffasztott rizs szutykot eszel azzal nem lesz jobb. Szàmolj tàpanyagokat . Ha fogyni akarsz, kevesebb szénhidràt , több fehérje és zsír kombó hatàsos. De ki kell tapasztalni. A kalóriamània mâr rég elavult, egyre többen jönnek rà erre szerencsére. A szervezet bonyolult horminàlis rendszere nem kalóriàkkal foglalkozik. Nem mindegy miből van az a kalória, így felesleges vele foglalkozni. Nem azon múlik, hanem a tàpanyagokon, azok minőségén, arànyain.
Az a legjobb iràny, hogy a fehér lisztes cukros finomított dolgokat kerülöd. Az alap a hús, zöldség, tojàs, tejtermékek, olajos magvak, hüvelyesek, ezeket ki lehet egészíteni itt-ott és életmóddà formàlni. Krumplit se kell elhagyni, csak mondjuk ne edd gyakran. ( Én havi 2x szoktam) példàul. Tésztàból is van jobb vàltozat mint a fehér lisztes, kenyérből is.
Ne fogyókúràban gondolkodj, hanem olyan étrendben amit életed végéig tartani tudsz. A nagy tiltólistàk hosszútàvon nagyon nagyon kevés embernél működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!