Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 40-50 km-t nagyon nehéz...

40-50 km-t nagyon nehéz megtenni biciklivel?

Figyelt kérdés

Igazából az utóbbi 2 évben már nem sportolok, ha biciklizek akkor is max csak 4 km-t szoktam.

Viszont most hívtak erre a hosszú távra, szerintetek meg tudom tenni?

20/L

2010. júl. 8. 11:33
 1/10 anonim ***** válasza:
nem fog menni, ha nem vagy formában, ha van még rá 2-3 heted, akkor addig belejöhetsz
2010. júl. 8. 11:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Egész napos túrának terveztétek? Vannak benne szintkülönbségek vagy sík terepen mentek, van e benne terep? Van e jelentős túlsúlyod stb? Mert ennyi egy kezdő bringásnak egy alap kondival megcsinálható ha nincs benne nehezítés!
2010. júl. 8. 11:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Hány km volt a legtöbb amit életedben már letekertél?
2010. júl. 8. 11:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem nehéz, csak edzettnek kell lenni. De ha ez egész napra van elosztva, akkor bárki meg tudja csinálni. Csak azt tisztázd, hogy a társaság mennyire hajlandó alkalmazkodni hozzád és pihenőket tartani. Az lehet, hogy a popsid fájni fog a nap végére, ha nem szokta a nyerget. :-)
2010. júl. 8. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:

ez rázós.

ha nem vagy benne, akkor elég nagy kihívás.

és gondolom sem egyedül visszafordulni nem akarsz sem pedig azt, hogy a többieket hátráltasd.

én gyerek koromban, amikor minden nap bicikliztem, akkor haverokkal volt, hogy úgy ukk-mukk-fuck nekiugrottunk kb 25-30km-es távoknak, de most már nem vállalnám.

2010. júl. 8. 11:44
 6/10 anonim ***** válasza:

40-50 km az rendben, de mennyi szint? A Balaton mellett nagyjából sík az út, vagy Velencei-tó körül is, de mondjuk valami dombságban, esetleg hegyes területek azért sok tud ez lenni, mert az emelkedő sokat kivesz az emberből, ha túl meredek akkor lehet tolni kell, stb.

Szerintem azért ezt meg lehet csinálni, 40-50km biciklivel nem sok, mivel egy 20-as átlagot megerőltetés nélkül lehet produkálni sík terepen, úgy meg 2-3 óra.

szumma: ha egész naposra tervezitek, és sík terepen van, akkor nincs mitől félned. Egyéb esetben fenntartással kll kezelni.

2010. júl. 8. 11:45
 7/10 A kérdező kommentje:

Igazából bátyámmal és pár haverjával mennék, szóval ők alapból jobb fizikai állapotvan vannak, mint én, így lehet nem díjaznák, ha 20 km után elkezdenék ott nyávogni...:D

Egyébként nem egész napos, inkább egy késő délutáni egyhuzamos tekerés lenne. Olyan jelentős emelkedő nincs erre felé, szóval inkább sík helyen mennénk, mint domboson.

2010. júl. 8. 13:42
 8/10 A kérdező kommentje:

Ja és nincs jelentős súlyom 168 cm 60 kg vagyok.

Azóta beszéltük anyával, hogy először próbáljak ki vele egy közelebbi tekerést (kb. 16 km )

Szerintetek is először így próbálkozzak mennyire birom?:)

2010. júl. 8. 13:44
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó ötlet először egy rövidebb távra elindulni. Így látni fogod, hogy mennyit bírsz. Aztán ha van időd a túráig, akkor fokozatosan emeld a távot.
2010. júl. 8. 14:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is érdemes a minitúra, nehogy egy kellemetlen élmény legyen a nagy tekerés! Addig meg ha van időd kisebb utakon is edzhetsz, hajrá!:)
2010. júl. 8. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!