Vélemények erről a diétáról?
Az a neve, hogy Zsírcsökkentő diéta: Yo-Yo-effektus elkerülése. Azt írja, hogy ezzel a módszerrel 2 hét alatt 9 kilót lehet leadni. Azt szeretném megtudni, hogy ezt a diétát egymás után többször is meg lehet ismételni? A diétáról a linkelt oldalon lehet olvasni. Köszi a segítséget!
AZ ételeknek csak az elejét néztem meg, de éppen elég az, hogy két hét alatt 9 kilót ígér minuszban.
Ennyit nem lehet fogyni ZSÍRBÓL!
El kell döntened, hogy mi a fontos, az hogy a mérlegen jól mutassanak a számok, vagy az, hogy te jól nézz ki. Mert a kettő nem ugyanaz, veszíthetsz 10 kilót a tömegedből úgy, hogy annak elhanyagolható része zsír.
Heti 1 kilónál nem lehet több zsírtól megszabadulni, egészséges módon.
Jah és a fogyás nem olyan nehéz és összetett dolog, mint ahogyan pl ez a diéta bemutatja, hogy papaját meg mittomén milyen növényeket kell enned :D
És persze nem is olyan egyszerű, hogy "nem eszek semmit aztán majd lemennek a kilók". Etttől van a yoyo efektus. Mert ha koplalsz, a legelső bevitt étel nagy részét el is kezddi zsírrá alakítani a szervezeted. Azért, mert fel akar készülni a következő ilyen "sokkra", amikor nem eszel sokáig.
Annyit tudok tanácsolni, ami működik, hogy napi 6szor egyél, és próbálj meg egészségesen táplálkozni. Reggelire jó az a joghurt zabpehellyel (nem müzlivel, az túl cukros), gyümölcsöket kihagynám, mert a bennük lévő gyümölcscukor, azaz a szénhidrát ami szintén felelős az elhízásért, mint a zsír. Nem mondom, hogy ne egyél, de pl a banánban elég sok a gyümölcscukor, napi egy két alma, körte narancs stb, belefér simán.
A többi 5 étkezést azt ha lehet meleg étellel próbáld meg fedezni, azok közül is sovány húsok (ebből mehet amennyit meg tudsz enni), mellé rízs, vagy zöldségek.
Heti egyszer mérd le a súlyod, csak azért, hogy tudd, hogy túl keveset vagy túl sokat fogytál e. Ha heti 1 kilónál többet fogytál, hozzápakolsz még egy kis rízst, vagy zöldséget a napi mennyiséghez. Ha egy kilónál kevesebbet fogytál, akkor elveszel belőle.
A kaja része ennyi, ezen felül mozogni is kell, ha mondjuk napi 40-60 percet tempósan sétálsz, bőven megteszi kezdésnek, aztán ha esetleg más sportot is ki akarsz próbálni, az is remek. Lényeg a rendszeresség.
Remélem tudtam segíteni!
Szia!
ja azt elfelejtettem írni, hogy természetesen mindennap mozognék a diéta mellett kb 1-1,5 órát.
Köszi a válaszod! :)
Nincsenek csodaszerek és csodamódszerek.
Már ott sántít, hogy a hízás oka NEM a szír, hanem a szénhidrát (finomított cukor és liszt), valamint a jojó effektusnak köze nincs a zsírhoz. Azt jelenti, hogy ha megvonod magadtól a kaját, a szervezeted bepánikol, és tartalékolni kezd, hogy kibírja a kajamentes időszakot. Majd mikor kicsivel többet eszel, elkezd raktározni ezerrel, hogy felkészüljön a következő koplalásra. Ettől hízol.
Én végigolvastam a menüt, és azt látom, hogy kevés benne a hús, az ételek pedig nem változatosak és nem finomak.
A fogyókúra nem arról szól, hogy szar dolgokat eszünk, aztán kínunkban kizabáljuk a hűtőt, mert annyira kívánjuk az ízeket.
Kizártnak tartom a 9 kg-ot, és azt is, hogy nem hízod vissza.
Ráadásul... hogy jött ki a 3 év? Miért nem 2 és fél vagy 4? És mi lesz 3 év után? És szerinted ha 3 évig összevissza zabálsz, akkor is a szervezeted vágja a centit, hogy még x napig nem hízhat? Ugyan már!
Első vagyok
Másodiknak: Ugyanezt írtam le énis :D
Kérdezőnek:
A diétának kellene az életmódváltásnak lennie. Az nem járható út h elkezdesz egészségesen táplálkozni, meg mozogni, szépen mennek is le a kilók, aztán amikor már jól nézel ki, újra visszaállsz a csipszek, meg a mozgáshiány világába. aztán szép lassan visszajön rád minden, vagy ha sokáig csinálod akkor még több, és kezdheted előről. Ez még leírva is sz*rul hangzik.
Az a baj, hogy az átlagemberek többsége (te is kedves kérdező), azt hiszik, hogy az egészséges élet, és a fogyókúra a kimondhatatlan nevű, és ehetetlen ízű zöldségeknél, meg gyümölcsöknél kezdődik, és aki egészségesen táplálkozik, annak bizonyára kimaradnak az életéből az élvezeti értékek. Holott csak így kapásból fel tudnék sorolni 10 olyan kaját, amit szoktam enni, és ízfokozók nélkül is sokkal ízletesebb, mint mondjuk egy mekis hamburger :P
Nem azt mondom, én is szoktam sült krumplit enni mondjuk, meg édességeket (ilyen szempontból szerencsés vagyok, mostanában nem kívánom az édeset, amúgy sem vagyok túl édesszájú mondjuk), de a lényeg az h nem erre kell alapozni a táplálkozást.
Én kb 3 éve voltam enyhén túlsúlyos,ez a számokban annyira nem is mutatkozott meg 182 centihez voltam 78 kiló, ez egy sportoló srácnak nem sok, de egy bokasérülés után felszaladt rám hat kiló, nem izom (72 voltam előtte), és már egy kis tokám is volt, stb.
Aztán mondtam h ha már a gyökér oszttársaim is megjegyzik ezt, csak kéne tenni vmit ellene, ezért nekikezdtem (teszem hozzá kevésbé voltam tájékozott mint most, szóval nem a legokosabban csináltam, ez nekem egy két dologban hátrányt is jelentett) és lefogytam 10 kilót.
Újra kilátszottak a kockák a hasamon, sokkal definiáltabb volt az egész testem. Azóta szépen javítgattam magamon, és mondjuk sosem vagyok elégedett, de elégedettebb vagyok magammal, mint akkoriban, és ez nagyon jó érzés.
Azért kell átállni a helyes, és rendszeres táplálkozásra, mert ha nem is pár héten belül, de pár hónap után észre fogod venni, hogy a megfelelő minőségű kajákra hogy reagál a szervezeted.
Nekem pl a reggelim zabpehely szokott lenni, az íze számomra semleges, szóval nem is szeretem túlzottan, de azért utálni sem utálom. Viszont ha ezt reggelizem sokkal tovább vagyok energiával teli, a következő kajálásig mindenképpen kibírom, és nekem megér ez annyit, mint mondjuk egy csokis fánk, ami biztos finomabb, de fél óra múlva korog a gyomrom tőle.
Szóval a lényeg, hogy vannak lemondások, de nem annyi, amennyire az átlagember gondol. Ha egy kicsit is ambíciózus vagy, akkor értékelni fogod ami a testeddel történik, és jobbá fog válni az életed. A lényeg az, hogy találj egy olyan sportot amit szeretsz, mindig várod a következő alkalmat, táplálkozz egészségesen, és meg lesz az eredmény;)
SOk sikert!
köszönöm szépen ezt a kimerítő választ! :)
valószínűleg félreértetted ezt az életmódváltás dolgot, mert a fogyókúra után egészségesen fogok táplálkozni és tornázni fogok, szóval nem térek vissza az eddigi életmódomhoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!