Hogy tudnám az utolsó két kilót leadni?
20 éves lány vagyok, 166 cm és 63kg-rol fogytam 58-ra.Tudom, ez az egészséges kategória, de engem még zavar az a pár kis zsírpárna, ami a derekamon, combomon van. Tudnátok jó ötleteket adni? (Eddig bécsi diétáztam, de már stagnálok)
Köszi:)
Hányszor kell még ezen az oldalon leírni, jigy kalória deficit?
Ennyi a titka. (Meg azért a fehérje bevitelre érdemes figyelni)
Szia!
Szóval kalóriadeficit, ez igaz. Nade miből lesz a kalóriadeficit? Ha kevesebbet eszel - vagy ha többet használsz fel! Szerintem ezen a ponton ráfeküdhetnél a többet használásra. Vagyis izmosodj egy kicsit, ha még nem vagy egy fitneszmodell (nyugi, egy kicsi izomtól nem leszel mindjárt az), meg a tartásjavítás is sokat dob az ember kinézetén. Ezután már nem kell majd annyira szigorú diéta, hogy az utolsó zsírpárnákat leadd - ha egyáltalán hajlandó erre a szervezeted. Ugyanis a női szervezetnek kell egy kis zsír mindenképpen, különben még a ciklusod is leáll (ami bizonyos szempontból csábítóan hangozhat, de a gyakorlatban elég ijesztő és súlyos bajoknak a jele).
Ha kalóriadeficittel rosszul voltál, akkor
- túl nagy volt a deficit, túl keveset ettél
- nem volt jó a tápanyagösszetétele annak, amit ettél, még ha az összmennyiség jó is volt
- túl keveset mozogsz, ezért nagyon keveset ehetsz, ha fogyni akarsz
- valamilyen anyagcserebetegséged van.
Fogyni kalóriadeficit nélkül nem tudsz, de a deficit úgy is létrejöhet, hogy a kimenő energiát növeled, nem csak úgy, hogy a bemenőt csökkented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!