Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A rizst hogyan kell számolni?

A rizst hogyan kell számolni?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy a rizs mennyiségét szárazon vagy főtt álapotába kell mérni.

Pl ha azt mondják napi 300g rizst kell enni akkor azt a főtt rizsre értendő vagy szárazon?

2019. máj. 3. 15:27
 1/6 anonim ***** válasza:
33%
Szerinted? Hogyan logikusabb, szárazon, vagy miutáb teleszívta magát vízzel és a vizet is rizsnek számolod? Na?
2019. máj. 3. 16:09
 2/6 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondoltam, hogy szárazon kell kimérni, viszont van egy gyúrós ismerősöm ( régóta jár edzeni és elég jól is néz ki)

Ő mondta, hogy ő főtt állapotban méri ki a 300g rizst. Őszintén megmondva komolyan elbizonytalanodtam, hogy nem szárazon kell kimérni.

2019. máj. 3. 17:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Szárazon, vagy vizesen eszed?
2019. máj. 3. 17:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Szárazon 300g rizs marha sok lenne...

Amúgy én szárazon szoktam, mert úgy pontosabb.

2019. máj. 3. 18:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Szárazon. És azzal is számolj, hogy az ilyen kaja mint rizs, tészta, ha megfőzöd megdagad, és nem kell belőle sok. ÉN pl szárazon mérve 40 grammnyi durumtésztát szoktam enni, (kéthetente egyszer). (rizst semmilyen formában nem eszem, nem szeretem)

A rizs meg még jobban megdagad, szóval felesleges 300 gramm főtt rizst betolni. Az rengeteg szénhidrát, ráadásul ha fehér rizsből van, az még rossz minőségű is.

2019. máj. 3. 18:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Szárazon kell mindent mérni, de a 300g itt most pont főtt rizsre vonatkozik, mert nyers rizsből az egy család 3 napi adagja.
2019. máj. 3. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!