Szerintetek mit kéne tennem? Hogy tudok rajta segíteni?
Van egy lányom, aki 14 éves és 85 kg nos gondolom ahogy ezt olvassátok rájösztök hogy elvan hízva, de nem látszik rajta annyira, magának próbál fogyni, de nem emgy neki. Egy takarítás alkalmával láttam ezt a jegyzetét hogy jelenelg 85kg , nos 2-3 hét múlva megy a Balatonra hogy tudnék neki segíteni hogy legakább 5-7kg addigis letudjoin fogyni!
Sajnos ez családban marad az elhízás, de szeretném hogy boldog tini kora legyen és ne csúfolják ill. merjem
felkvenni bikinit. Tavaky nem mert kimenni a strandra !
Előre köszönöm a hasznos válaszokat, ötletek vagy esetleg tippeket is !!
A 14 éves már elég nagy, hogy felfogja.
Sőt, szerintem fel is fogta, hogy fogynia kell (max. más a motiváció), hiszen a kérdező írta, hogy talált valamit, ami arra utal, hogy a lány próbál fogyni, csak nem tud.
Először is: ne várd se te, se a lányod, hogy két hét alatt 7 kilótól megszabadul majd.
A legjobb megoldás az életmódváltás, méghozzá az egész családnak. Egy 14 éves gyerek nyilván azt eszi, amit a szülei elé raknak. Ha 85 kilóra hízott, akkor nyilván nem párolt zöldség és gyümölcs szerepelt eddig az étlapon... Ha a család többi tagja nem változtat az étkezési szokásain, akkor ő sem fog. Ennyi idősen nem fogja kibírni, hogy rágcsálja a salátát, miközben a család ott nyamnyogja mellette a krémes sütit. Ráadásul gondolom, hogy nem csak neki vannak problémák a súlyával...
Az étrend összeállításába vond be őt is. Vásároljatok együtt, lehetőségeitek szerint próbáljatok ki új, egészséges alapanyagokat, keressetek a neten recepteket, és azokat készítsétek el együtt. Én pl. imádok főzőcskézni, új recepteket kipróbálni. :)
Az édességekről sem feltétlenül kell lemondani, lehet egészséges, fogyókúrás édességeket is készíteni.
A másik fontos dolog a mozgás. Sétáljatok sokat együtt, találjátok meg azt a sportot, amit igazán kedvel. Amit nem csak azért csinál mert muszáj, hanem mert élvezi. A biciklizés pl. tökéletes. Nem nagyon láttam még olyan gyereket, aki ne szeretett volna bicajozni.
Az ajándékozás pedig rossz motiváció. Ne azért fogyókúrázzon, hogy ajándékot kapjon, hanem azért hogy egészséges legyen és jól nézzen ki. Igaz, hogy még csak 14 éves, de azért ahhoz már elég nagy, hogy meg lehessen vele értetni, hogy a túlsúly mennyire káros az egészségre.
+1 jó tanács: támogasd őt, biztasd, és dicsérd meg, ha sikert ér el.
85 kilósha hízlaltad a lányodat 14 éves korára... basszus én nem vagyok annyi, 30éves felnőtt férfiként...
amit 14 év alatt elcsesztél, nem lehet 3 hét alatt rendbehozni. ha lefogy a lányod 7 kilót, még mindig 78 kilós 14 éves kislány lesz, ésaz gáz.
Másik: egy éved volt intézkedni. egy éve sem mert kimenni. akkor miahalálfaszát csináltál 11 hónapig? tovább hízlaltad? Miért utálod ennyire ezt a saját lányodat?
azért az utolsó hozzászóló válasza egy kicsit merész..
próbál segíteni a lányának, azért írta ki a kérdést, ő is látja h vmi nincs rendben...
barna kenéyr/abonett reggelire, sovány sajttal , csirkemellel mellé zöldség (most van paradicsom, paprika saláta)
reggeli és ebéd közben egyen zöldséget, vagy igyon tejet stb..
ebéd az vmi könnyű legyen, legyen leves+második fogás, amellé legyen zöldségköret+egy kanál rizs+ és emellé csinálhatsz csirkemellet, halat, stb..
vacsora az is vmi könnyű legyen, zöldségek mellé camambert sajt (én azt szoktam enni nagyon finom, és kb 300 ft körül van amit eltudsz oszatni 3 napra is mert szép nagy)
igyon sok vizet, teákat (cukor nélkül) mozogjon sokat
de 2 hét alatt 5-7 kilo az nagyon nem fog összejönni, max a 3 de az már a legalsó szint
de a legjobb lenne az egész család életmódváltása, hidd el nem kerül többe, mert sokan így vélekednek h de az sok pénz stb... egyáltalán nem így van egy fej saláta kb 150 ft egy tábla csoki 200 ft, mérlegelni kell a dolgokat, menjetek együtt sétálni, biciglizni stb..
hormonkezelés, persze... Akkor folyamatos orvosi felügyelet alatt lenne, és a dokik nem engednék, hogy 85 kilóra hízzon egy 14 éves gyerek.
de ha mégis, akkor is fennál a szülő felelőssége. Miért nem viszik a gyereket máshova orvoshoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!