Szerintetek mit kéne tennem? Hogy tudok rajta segíteni?
Van egy lányom, aki 14 éves és 85 kg nos gondolom ahogy ezt olvassátok rájösztök hogy elvan hízva, de nem látszik rajta annyira, magának próbál fogyni, de nem emgy neki. Egy takarítás alkalmával láttam ezt a jegyzetét hogy jelenelg 85kg , nos 2-3 hét múlva megy a Balatonra hogy tudnék neki segíteni hogy legakább 5-7kg addigis letudjoin fogyni!
Sajnos ez családban marad az elhízás, de szeretném hogy boldog tini kora legyen és ne csúfolják ill. merjem
felkvenni bikinit. Tavaky nem mert kimenni a strandra !
Előre köszönöm a hasznos válaszokat, ötletek vagy esetleg tippeket is !!
vidd orvoshoz és főzz egészségesen és mutass példát
először háziorvos, majd dietetikus, majd együtt sportolás ;)
Szerintem csináld együtt a lányoddal a fogyókúrát.
Együtt könnyebben fog menni. Tornázzatok, főzzetek együtt egészséges ételeket...
Nos,ha van rá keretetek és neked/a családnak nem kell fogynia,akkor rendeljetek neki fogyókúrás menüt,Zsírégető klub,Norbi stb.Mellette sportoljon.
Ha nektek sem árt a fogyás,akkor viszont változtatni kell az életmódotokon.Neten rengeteg recept van fenn fogyni vágyók számára.
Menjetek közösen sportolni,egy kis görkorizásba vagy pár km-es sétába még senki nem halt bele.Ha mások előtt szégyell sportolni,akkor letöltötök/vesztek dvd-t és tornázhat otthon is.
Három hét alatt hét kiló kivitelezhető,de nem egészséges.Vissza fogja hízni mindet,pláne a strandon,ahol ott ijesztget a jégkrém,a pizza,a sült krumpli.
Egyébként nem értem,hogy ha nem mer strandra menni,akkor minek megy a Balatonra.Mindegy.Úgy gondolom,jó motiváció lesz neki,ha látja csinos,egészséges embereket és ez jó adag löketet ad neki a kezdéshez.
Nincs genetikai túlsúly, a kövérség nem öröklődik, csak a rossz táplálkozái szokásokat és életmódot örököljük a szüleinktől. Ezt jobb, ha tudatosítod magadban.
A másik, hogy meg kell nézetni, nincs-e valamilyen betegsége, pl. cukor, pajzsmirigy, hormonok, mert ha igen, és nem kezelik, lefogyni nem fog, a helyzet csak romlik.
Nem is értem... neked nem tűnt fel eddig, hogy milyen kövér a gyereked? Amikor tavaly nem mert kimenni a strandra, akkor miért nem történt semmi, mért nézted tétlenül? Lefogyni le lehet (bár nagyobb túlsúlyt nehezebb), de egész életében harcolni fog a kilók ellen, és azokat a lelki sérüléseket, amiket eddig szerzett a 85 kilójával, sokkal nehezebb lesz kezelni.
Tehát először elviszed orvoshoz (akkor is, ha tiltakozik, mert kötelességed), utána pedig szakembertől kérsz tanácsot, hogy lehet gyereket lefogyasztani. Egy rossz fogyókúra ugyanis végleges meddőséget is okozhat. Magad nem fogod tudni megoldani a problémát, mert itt százan ezerféle baromságot írnak, jó dolgok is vannak, de nem tudod kiválogatni. Ez ordít abból, hogy te is eszetlenül, 5-7 kilót akarsz 2 hét alatt lefaragni, amikor heti fél kg fogyás a normális, egészséges és megtartható. Egyszóval látszik, hogy nem értesz hozzá. Ami nem nagy baj, ha hajlandó vagy szakermbertől segítséget kérni.
Tehát: orvos, dietetikus (az új táplálkozási szokásokat ti is felveszitek, nem fog megártani, a jó példa pedig sokat számít), és sport.
Kötelességed ezeket meglépni, a gyerek egészsége érdekében is, mert ha még nem beteg, majd lesz, pár éven belül.
Az ajándékos motiváció kerülendő. Nem ajándékért csináljuk, hanem magunkért, az egészségünkért.
A "finom" kajákról meg annyit, hogy a normális diéta és fogyókúra nem zárja ki a "finom" kajákat. Természetesen más lesz a "finom" jelentése. Tilos a sült krumpli, a kóla, a hamburger meg az egyéb szemét, éhezni viszont nem szabad, és a nem hízlaló kajákat (növények, saláták, húsok, halak) ezerféleképpen fűszerezve el lehet készíteni, attól még nem fognak hízlalni, viszont jobb kedvvel eszi őket az ember.
Tévhit, hogy csak az íztelen párolt csirke és sótlan leves nem hízlal.
Én írtam az ajándékos dolgot, nyilván nem a legjobb megoldás, de egy 14 éves lány azt hiszi, örökké fog élni, az egészsége az utolsó helyen áll az összes ok közül, ami miatt fogyókúrázna...
az egész család fogyjon le és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!