Hogyan kell a diétás habarást csinálni?
többféleképpen lehet. az alap magyaros rántás ugye, olyan, hogy a zsiradékban megpirítasz lisztet. ehhez képest a diétás rántás esetén:
- a legalapvetőbb dolog a zsiradék elhagyása
zsír / olaj / vaj / margarin nélkül még mindig többféle eljárás van
- kevésbé diétás, de már előrelépés a habarás, amit te is írsz. ilyenkor tejföllel vagy tejjel elkeverünk lisztet, és csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk egy kanállal a forró levesből, főzelékléből stb. elkeverjük, és ezt öntjük vissza a lábasba
- az igazán diétásan besűrített ételben sem zsiradék, sem liszt nincsen. ilyen sűrítési mód pl. egy burgonya ételbe főzése, és leturmixolása (pl. bébiételekbe is tesznek ilyet) vagy magából a főzelékből, levesből elveszel egy részt, leturmixolod, és hozzákevered az ételhez. Pl. gombakrémlevesnél a gomba kétharmadát leturmixolod, egyharmadát a levesben hagyod egészben.
én egyébként általában zabkorpával habarok vagy teljes kiőrlésű búzaliszttel.
graham-liszttel nem nagyon lehet.
-Rabbi! Tudna egy fogamzásgátló módszert mondani?
-Persze lányom, igyál meg egy pohár vizet. Ez 100% biztos.
-Nade elötte, vagy utána?
-Helyette...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!