Nagyon el vagyok keseredve! Augusztusig szeretnék megszabadulni nagyjából 15-20 kg-tól! Hogyan csináljam?
Úgy érzem, a testem rabja vagyok! Gimnáziumba járok, nem mondanám, hogy kinéznek, de jól tudom, mit gondolnak rólam a súlyfeleslegem miatt. Alapvetően egy olyan osztályba járok, ahol jóval többen vagyunk lányok, mint fiúk, s mondanom sem kell, hogy eleg szépek és vékonyak! Augusztusra tűztem ki a célom, mégpedig azért, mert ekkor megyünk majd nyaralni, valamint szeretnék a jövő tanév elejény egy új emberként belépni a terembe! Kérlek segítsetek! Bármilyen tippet meghallgatok/megfogadok!
165 cm/lány/70kg
Számold a kalóriáidat pl yazio-val. Itt ki tudod számolni, hogy mennyi kcalt kell enned egy nap, amit beírsz yazioba: [link]
Ha belejössz, akkor étkezésenként kb fél perc. És nagyon megéri. Sok mindent kipróbáltam, de nekem ez vált be a legjobban.
Amitől biztosan fogyni fogsz, az a kalória deficit. 1 kiló (zsír és nem víz) leadásához 7000 kalóriát kell elégetned. Ha szereted a matekot, könnyen kiszámolhatod, hogy miért is lehet lassan fogyni, ha egészségesen akarsz. A kalkulátorok segítenek ebben, de maradj reális és egészséges, napi 1200-1500 alá ne menj! (Érdemes megnézned eddig mennyit vittél be)
Innentől pedig már csak az egészséged és a saját dolgod megkönnyítése a szempont. Értem ezalatt, hogy bevihetsz napi 3 tábla milkából is 1400 kcalt, akkor is fogynál a deficit miatt, csak épp megbolondulnál az éhségtől meg a cukrod ingadozásától. Szóval keress lassan felszívódó szénhidrátokat, nagy rosttartalmú ételeket, amik segítik az emésztésed is. Pl. a zabkása azért lett trendi reggeli, mert sokféleképp elkészíthető és bár figyelni kell, mert nem kevés benne a kcal, sokáig eltelít és energiát ad reggel. A sporttok többsége nem éget túl sok kalóriát, mégis ajánlatos, mert 1 óra alatt -300-400 azért összejön és míg a zsír ég rólad a napok során, a helyébe lépő izmodat csak a sport tudja építeni. Sok sikert és kitartás! Ne keseredj el, ennyit fogyni még nem a világvége, fél év alatt reális, csak arra figyelj, hogy a szemed is lássa, mert sok diétázóról hamarabb lemegy a felesleg, mint, hogy észlelje, elhigyje és a lelke megnyugodjon.
Szénhidràtszegény+ zsírban és fehérjében gazdag étrend.
Finomított, fehérlisztes tésztàkat, pékàrukat, cukrot , fehér rizst kerüld el. Javaslom hogy az étolajat is cseréljétek le valamilyen màs àllati( sertés) vagy növényi( kókuszzsír) eredetű zsiradékra és abban süljön aminek kell.
Ritítsd meg a krumplifogyasztàst, ehetsz tésztàt is ami nem fehérlisztből van, pl durumtészta, de 50 grammnàl ne legyen több egy adag és ne edd túl gyakran. Mehet a teljes kiőrlésű kenyér de ne edd mértéktelenül. Mehet amennyit csak akarsz húsokból húskészítményekből, zöldségekből( pàrolva; nyersen, salàtàkként, tojàs, tejtermékek- sajtok, natúr joghurt stb. Husikból és tejtermékekből nyugodtan a zsírosabb vàltozatokat is eheted, és ràgcsàlj mértékkel olajos magvakat , valamint egyél hüvelyeseket is.
Èn màrcius elsején vàltottam életmódot, 7 kilót fogytam:)
A kalóriaszàmolgatàs marhasàg , lélekölő és nincs rà szükség. Heti legalàbb 3-4x egy óràt mozogj valamit. Ennyi az egész.:). Ha van kérdésed írj bàtran.
Szàmszerűsítve több kalóriàt eszem, mint amikor nem tudtam semmit se fogyni. Mostansàg mégis fogyok. Mindössze màs forràsokból eszem és màs arànyban.
Példa
Orvosi javaslatos
160 grammos diéta
1400-1500 kalóriàn
0kg és 0 cm fogyàs 3 hónap alatt heti 4-5 50 perces tornàval
fenti tàplàlkozàsi alap betartàsa amit leírtam:
1800-2000 kalóriàs terjedelemben
60-95g közötti nem finomított, lassú felszívódàsú szénhidràtbevitel
és heti 3x 50 perc mozgàssal
-7 kg, valamint -3cm mellbőségből,-11cm derékból és -12 cm csípőbőségből eltàvozott. + a többi centit le se írom...
A màrcius elsején amikor elkezdtem; csípőben pont passzoló nadràgom màr összegombolva , àlló helyzetben nemes egyszerűséggel leesik rólam. Ezt akkor mivel magyaràzod?
Ha az ember az alapokat betartja és mozog valamit, tök felesleges kalóriàt szàmolgatni. A makrotàpanyagok minősége és arànya szàmít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!