Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi van velem? Mit tegyek?

Mi van velem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, 167 cm, 62 kg. Borzasztóan le akarok fogyni, kb 1-2 hónapja kezdtem ezt az egész szenvedést, lefogytam 63 kg-ról 60-ra az elmúlt kb 2 hétben. De most újra 62 kg vagyok mert elhagytam magam az osztálykirándulás és a hétvége alkalmával. Általában keveset eszek, próbálom a kalórialimitet 500 alatt tartani de általában nem jön össze mivel itthon főznek. Betegesen keresem a kalóriákat minden étel csomagolásán, bár fel se tűnik mivel megszokottá vált. Napi 2-3x ha van rá alkalmam mérem magam. Utálok enni, elvesztette minden báját az evés. Ha eszek, borzasztó bűntudatom van, van hogy sírok vagy éppen majdnem kihányom. Van hogy elvesztem a kontrollt és bezabálok. Ez a legrosszabb. Borzasztó kövérnek és undorítónak érzem magam, ha eszek érzem ahogy telíti a gyomrom és érzem ahogy hízok, undorító. Borzasztóan le akarok fogyni, kérem valaki segítsen vagy adjon valami tippet.:(
2019. ápr. 16. 20:16
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Hát. Akkor ne egyél annyit.

Azért ez nem egy 8 ismeretlenes egyenlet.

2019. ápr. 16. 20:43
 2/4 anonim ***** válasza:
55%

A fogyáshoz nem kell koplalni. Se nem egészséges, se nem megoldás hosszútávon, vitaminhiányos leszel, és majd jól kihullik a hajad, meg mindenféle bajod lesz. Ne csináld.

Én azt tudom neked mondani, hogy felejtsd el a kalóriaszámolgatást. A tápanyagok aránya, és minősége sokkal fontosabb, hogy mennyi szénhidrátot, mennyi fehérjét és mennyi zsírt viszel be.

Egyél sok zöldséget, finom salátákat, húst, tojást, tejtermékek is mehetnek akár zsírosabb változatok is, belefér mértékkel a teljes kiőrlésű kenyér, olajos magvak, mértékkel hüvelyesek-lencse-bab. A lehető legkevesebb cukor, hanyagold a fehér lisztes pékárút, fehér rizst, fehér lisztes tésztákat (egyél olyat ami nem finomlisztből van és ne túl sokszor, legyen kevesebb a krumpli is. Étolaj helyett javaslom pl a kókuszzsírt, én azzal sütök és azóta nincs hasmenésem, rendbe jött az emésztésem. A szénhidrát bevitelt kell csökkenteni, amellé jó a megemelt zsír és fontos a fehérjebevitel, húsokból is lehet enni zsírosabbakat. Nem azt mondom, hogy minden ússzon a zsírban, de nem kell félni tőle. Pl nem kell folyton csirkemellet enni, ehetsz nyugodtan combot is bőrrel együtt, én eszem pulykát, sertést, karácsonykor jó kis marhapörköltet is:)

Igaz, csak másfél hónapja váltottam erre az étrendre, de imádom, kicsit se szenvedek és nem koplalok, mégis lement több mint 6 kg. Pedig hormonzavaraim is vannak.

2019. ápr. 16. 20:43
 3/4 anonim ***** válasza:
60%
Ez már nem normális, amit csinálsz. Sok a tévedés a gondolkodásodban. A kalóriát 1500-ra kellene inkább tenned, ennyit egy nálad soványabb 16 éves is lazán elhasznál. Egy evéstől nem fogsz egyik napról a másikra kilókat hízni, max. pár dekát, amit még a mérleg se mutat meg, akkor se, ha felzabálod az egész hűtőt. A hízás és a fogyás is egy hosszabb folyamat, heti fél-1 kg a jellemző, de a testsúly természetes napi ingadozása is lehet 1-2 kg. A falásrohamok az 500 kcal-os koplalás miatt vannak, mert a tested így reagál a hosszan tartó tápanyaghiányra. Ha koplalsz, izomtömeget is veszítesz, minél többet fogysz így, annál löttyedtebbnek fogsz kinézni. Aztán jön a hajhullás, fázósság, ingerültség, koncentrációzavar, fáradtság, menzesz elmaradása és a többi probléma. Hagyd már ezt abba, beszélj a szüleiddel, háziorvosoddal erről a dologról, mielőtt teljesen belesüllyedsz az anorexiába és tönkreteszed a szervezeted egy életre.
2019. ápr. 16. 22:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyértelműen beteges, amit csinálsz. Nincs is rajtad felesleg, ha nem tetszel magadnak, akkor a fejedben van a baj. Lehet, hogy "löttyedt" vagy, de ezzel sportolással tudsz segíteni, azzal tényleg tudsz látványos eredményeket elérni. Tinédzserkori koplalással csak rontasz a kinézeteden is, emellé összeszedhetsz pár fizikai és mentális egészségügyi problémát is.
2019. ápr. 17. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!