167 centihez hány kiló a "tökéletes" szerintetek?
Elso vagyok
Persze attol fugg hany eves vagy, es annak a 63-64kilonak hany %a zsír
En 162cm vagyok 56kg es sok rajtam az izom, jo az alakom, a combaim sem ernek ossze :)
A legtökéletesebb ha ugyanannyi kiló vagy, ahány magas!
Tehát híznod kéne kb 102kg-ot. Na akkor tényleg hivatalosan bálna lennél!
"Azt olvastam valahol, hogy a magassagbol ki kell vonni 100at, aztan ebbol kivonni 10%-ot."
Közelítésnek jó, de fontos tudni, hogy alacsony emberek esetén ez a képlet alulbecsüli az ideális súlyt, magasak esetén meg túlbecsüli. Mivel a 167 cm eléggé középtáj, itt a képlet is nagyjából jó.
A másik, hogy elsősorban nem a kilók számítanak, hanem a test összetétele. Lehet valaki 57 kg-mal plöttyedt, csupa zsír, meg 68 kg-mal formás, csinos alakú.
Sok mindentől függ. De az 57 kg.
Én mondjuk 165 cm vagyok 53 kg-val, és bár nincs rajtam felesleg, meg mindenki szerint vékony vagyok. De 3 kg-t szeretnék fogyni, de azt is csak derekamból.
De egyik kedvenc hírességem 165 cm 60 kg-val és irigylem az alakját, mert vékony csak nagy a melle meg a feneke. De homokóra alakja van.
BMI még mindig csak nagyjából mutatja meg az irányt, nem jelent semmit. A zsírszázalék ma már könnyen mérhető és sokkal pontosabb ereményeket mond, mint a kg.
Nőknél a 30-35 (pasiknál 20-25) testzsír százalék egy optimális szám.
BMI-ben akár 4 kagetóriát is felölelhet azonos tzs%. Ezért legnagyobb jóindulattal is csak "ökölszabály" lehet a BMI. Magyar egészségügyben még mindig használják - teljesen feleslegesen és hibásan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!